[80 B3]Brak kierunkowskazów i świateł awaryjnych
[80 B3]Brak kierunkowskazów i świateł awaryjnych
nie działają mi kierunkowskazy i światła awaryjne
witam zakładałem kilka dni temu w audi znajomego B3 97 składak centralny zamek sterowany pilotem, po ciężkich problemach :shock: skończyłem :lol: i działa postanowiłem wyjść na kierunkowskazy <ok> i tu niemały problem nie mam kierunkowskazów nie ma tez świateł awaryjnych , światła mijania i drogowe są podświetlenie licznika tez jest bezpiecznik odpowiedzialny za kierunkowskazy jest cały jak i pozostałe .
Teraz prośba do was czy ktoś miał już taki przypadek i co muszę zrobić
dodam że korzystałem z opcji szukaj i nie znalazłem odpowiedzi :shock:
Zapoznaj sie proszę z regulaminem i nazywaj poprawnie tematy.
witam zakładałem kilka dni temu w audi znajomego B3 97 składak centralny zamek sterowany pilotem, po ciężkich problemach :shock: skończyłem :lol: i działa postanowiłem wyjść na kierunkowskazy <ok> i tu niemały problem nie mam kierunkowskazów nie ma tez świateł awaryjnych , światła mijania i drogowe są podświetlenie licznika tez jest bezpiecznik odpowiedzialny za kierunkowskazy jest cały jak i pozostałe .
Teraz prośba do was czy ktoś miał już taki przypadek i co muszę zrobić
dodam że korzystałem z opcji szukaj i nie znalazłem odpowiedzi :shock:
Zapoznaj sie proszę z regulaminem i nazywaj poprawnie tematy.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2008, 10:57 przez lisantek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mam pojęcia co ty tam nawyrabiałeś. Na początek odkręć półkę pod kierownicą i zbadaj przekaźnik odpowiedzialny za kierunki. Jeżeli jest dobry (co jest mało prawdopodobne) szukaj czy na przewodach dochodzących do niego nie straciły się sygnały (+) i (-). Przekaźnik kierunków jest zasilany z dwóch niezależnych źródeł, tzn. z pająka i przycisku awaryjnych więc jest najbardziej podpadający.
tak ale który to przekaźnik ? może podasz jego numer
[ Dodano: 2008-11-03, 17:20 ]
witam dziś po pracy przejrzałem wszystkie bezpieczniki raz jeszcze i wszystkie połączenia okazało się ze odpięła mi się kostka od pająka pod osłoną nad kierownica
dzięki serdeczne za pomoc ale już działa <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
[ Dodano: 2008-11-03, 17:20 ]
witam dziś po pracy przejrzałem wszystkie bezpieczniki raz jeszcze i wszystkie połączenia okazało się ze odpięła mi się kostka od pająka pod osłoną nad kierownica
dzięki serdeczne za pomoc ale już działa <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
Ja też mam ten problem identyczne objawy jak u kolegi tzn. nie działają kierunkowskazy i awaryjne. Byłbym wdzięczny za numer przekaźnika odpowiedzialnego za to. Dodam tylko, że zanim przestały działać to albo świeciły ciągle albo wcale albo działały jak trzeba, istny totolotek, aż tu pewnego pięknego jesiennego dnia już nie chciały świecić.