[80 B4] ACBC
[80 B4] ACBC
Witam. potrzebuje AC BC oraz trochę kabelków i przycisk do sterowania komputerem. moglby ktos napisac ile taki zestaw bedzie kosztowal (orientacyjnie), czy w ogole ma to ktos na sprzedaz? i czy ktos (oczywiscie za opłatą) na terenie slaska zgodzilby sie zamontowac all ?
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja za swojego AC dałem 90zł (ale na allegro bywały tańsze). Za komplet na allegro krzyczeli od 350zł do 500zł. Tu masz link do modułu ACBC :
http://moto.allegro.pl/item472849918_bo ... o_un4.html
wystarczy, że przykręcisz go do Swojego licznika
http://moto.allegro.pl/item472849918_bo ... o_un4.html
wystarczy, że przykręcisz go do Swojego licznika
Są dwa rodzaje modułów do silników rzędowych i widlastych i nie są ze sobą zamienne ze względu na różnice ciśnień oleju występujące w tych silnikach. Oprócz samego przykręcenia do licznika potrzeba go podłączyć do odpowiednich czujników i ECU ,jeżeli chcesz mieć wybór wyświetlenia BC na wzór orygiału to dodatkowo trzeba wymienić manetkę, jeżeli nie to można podłączyć do zwykłego przycisku zwiernego i efekt będzie ten sam.bey pisze:a czy bedzie on dzialal w v6 ? i rozumiem ze go przykrecam i dziala tak ? i on pokazuje spalanie i itd zwazane ze spalaniem ? aa i do tego sterowanie jest potrzebne jakies w manetce czy cos ? )
no wlasnie po zabawach z sejem i robieniem mu clina pod maska nawabilem sie choroby antykabelkowej , jak mam cos robic w aucie z elektryka to mnie juz cos bierze
no ale musze znalesc bc/ac i jakos poalczyc ..
a jak kupie osobno AC to potem bede mogl normalnie podlaczyc BC ? czy bede musial cos modzic ?
no ale musze znalesc bc/ac i jakos poalczyc ..
a jak kupie osobno AC to potem bede mogl normalnie podlaczyc BC ? czy bede musial cos modzic ?
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Nie ma możliwości dokupienia osobno BC. BC występuje jako moduł BC wyświetlacz kontrolek, BC / MC, BC / AC... jak będziesz chciał dołożyć BC to będziesz musiał poszukać modułu AC / BC i poprowadzić odpowiednią wiązek do sterownia BC. <ok>a jak kupie osobno AC to potem bede mogl normalnie podlaczyc BC ? czy bede musial cos modzic ?
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
k44761 pisze:KLAKSON, kolego, moduł który kupiłeś nie będzie działał dobrze, ponieważ kupiłeś wersję angielską, w milach.
Niestety w przypadku liczników z B3 i B4 nie da się tego przeprogramować VAGiem.
Kiedyś próbowałem włożyć taki BC do liczników wyskalowanych w km/h i była kupa.
Ale ja dałem linka przypadkowego z allegro z modułem ACBC . Ja u siebie mam tylko moduł AC. Nie mogę mieć BC ponieważ mam auto na Gaźniku