[80 B4 2.0+LPG ABT] Głośna praca silnika.
[80 B4 2.0+LPG ABT] Głośna praca silnika.
Witam wszystkich klubowiczów. Mam problem otóż silnik mojej audiczki strasznie głośno chodzi niczym traktor. Na luzie jest ok ale jak tylko zaczynam ruszać silnik zaczyna jakby pukac. Jak jadę płynnym tempem silnik mruczy gdy tylko dodaje gazu zaczyna się pukanie. Nie mam pojęcia co to może być dlatego proszę specjalistów od silników ABT o pomoc. Jak będę miał chwilę nagram te dźwięki i wrzuce na forum.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
u mnie zaczyna grać jak zaczynam ruszać tzn jak silnik jest pod obciążeniem na luzie jest ok. Myślałem że może jakieś łożysko albo coś. Muszę jechać na diagnostykę do jakiegoś dobrego mechaniora. Znacie może jakiegoś dobrego od audi w koszalinie? Btw na gazie jest głośniej na benzynie trochę ciszej. Ostatnio też spalanie na skoczyło strasznie 20/100 lpg wczoraj trochę regulowałem gaz zobaczymy jak będzie teraz palił . Myślę że sondę mam też do wymiany.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
U mnie tak samo jak postoi trochę to chwile klekocze zwłaszcza jak jest niska temperatura i duża wilgoć.Nieściak pisze:nie wiem czy coś pomogę ale właśnie posiadam ten sam silnik i mi pracował głośno powyżej 2tysiacach obrotów a jak stal to tak klekotał jakby i okazało się ze miałem do wyregulowania zawory... Może masz ten sam problem...
Używam oleju 10w40.