[B4 1Z] Rezanie Dodatkowych Zegarów w Miejsce popielniczki:D
Nie ma to jak oryginalny wygląd , ja niestety miałem tylko zegary z 90 '89 i założyłem je pod ori popielniczką. Są dobrze widoczne (chyba nawet czytelniejsze niż oryginalnie bo lekko pochylone) i nie trzeba wstawiać zapalniczki w tunel. Popielniczka działa tylko minimalnie mniej się otwiera a wkład da się wyjąć.. Do zabudowy potrzebny był tylko kawałek płytki plastikowej zgięty pod kątem prostym(jako stelaż) i oryginalny kawałek tapicerki którym po wycięciu otworów na zegary przykryłem całą konstrukcję. Nie mam niestety fotostory z procesu montażu bo było to kilka lat temu. Wynik oceńcie sami.
- daniel_b11
- Forum Audi 80
Maskowanie jest na oryginalnym materiale który był w tej półce, "nieuserzy" audi są przekonani że to fabryka tak zrobiła
Z tyłu na zegarach masz opis. "+" do plusa po stacyjce, "-" do masy ,trzeci styk,chyba oznaczony jako "G"( dokładnie nie pamiętam , to było 9 lat temu...)podłączasz do czujników(ciśnienie oleju do "puszki" a temperaturę do "pchełki" wkręconych do podstawy filtra oleju, woltomierz tak samo (bez styku "G" oczywiście) a żarówki z podświetlenia regulacji temp/nawiewu lub zapalniczki.
Z tyłu na zegarach masz opis. "+" do plusa po stacyjce, "-" do masy ,trzeci styk,chyba oznaczony jako "G"( dokładnie nie pamiętam , to było 9 lat temu...)podłączasz do czujników(ciśnienie oleju do "puszki" a temperaturę do "pchełki" wkręconych do podstawy filtra oleju, woltomierz tak samo (bez styku "G" oczywiście) a żarówki z podświetlenia regulacji temp/nawiewu lub zapalniczki.
Dołącze się do tematu dziś zamontowałem zegary obeszło się bez wiercenia w wymienniku dziur na czujniki mianowicie mam w nim trzy ( dwa cienkie i jeden gruby) i tu mam problem w opisie pojawia sie skrót AC i MC co one oznaczają po drugie który przewód do którego czujnika podłączyć i gdzie jest czujnik temperatury oleju fotostory nie jest zbyt dokładne w tej kwestii
Tak się zastanawiam piszesz "zamontowałem" a w profilu masz wpisane iż jesteś kobietą?
Tak się zastanawiam piszesz "zamontowałem" a w profilu masz wpisane iż jesteś kobietą?
Ostatnio zmieniony 03 sty 2009, 16:26 przez scanmedia, łącznie zmieniany 2 razy.
Mogłaś/Mogłeś napisać żeby jeszcze do Ciebie podjechać i Ci paluszkiem pokazać, co i jak... Tak jakby podłączenie czujników to jakaś czarna magia, a jeśli tak to podjedz do mechanika.scanmedia pisze:tu mam problem w opisie pojawia sie skrót AC i MC co one oznaczają po drugie który przewód do którego czujnika podłączyć i gdzie jest czujnik temperatury oleju fotostory nie jest zbyt dokładne w tej kwestii
A tak szczerze mówiąc, to ręce mi opadają, nie dość, że człowiekowi chciało sie pisać takie fotostory to teraz czytam jakieś komentarze, że opis nie jest dokładny, czego Wy jeszcze oczekujecie? Żeby Wam wszystko podać na tacy? Chyba sobie żartujecie. :-|
-
- Forum Audi 80
czujnik temperatury b4 2,6 abc
witam mam male pytanie zrabal mi sie czujnik temperatury oleju w audi b4 2,6 v6 jak by mi ktos mogl pomoc i powiedziec w ktorym miescu on sie znajduje bo nie pokazuje mi temperatury bo wskazowka jest na zero z gory dzieki za pomoc pozdrawiam i fotostory i jak i opis na 6 ;);)