[B4 ABT] problem ze swiatłami :(
- zapomnialem
- Forum Audi 80
[B4 ABT] problem ze swiatłami :(
Witam? ostatnio zauwazylem, ze przy wlaczeniu wstecznego biegu zapala mi sie lampka na przycisku tylnych swiatel przeciwmgielnych. Nie wiem ci jest grane? Gdy zapale swiatla przeciwmgielne tylne to jedno swieci a drugie zapala sie wsteczne. prosze o porade. Czy to moze byc zwiazane z zamykaniem bagaznika?
Na początek proszę zapoznaj się z regulaminem a gównie z nazewnictwem tematów - stosuj TAGi inaczje tematy będą leciały do kosza.
Na początek proszę zapoznaj się z regulaminem a gównie z nazewnictwem tematów - stosuj TAGi inaczje tematy będą leciały do kosza.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2008, 20:31 przez zapomnialem, łącznie zmieniany 2 razy.
- zapomnialem
- Forum Audi 80
Podepne się do tematu bo też mam problem ze światłami.Mianowicie chodzi oto,że nie mam długich świateł tzn po przełączeniu nz krótkich na długie zapalają się pozycje :roll:
Kiedy ruszę przełącznikiem do góry(tak jakbym chciał mignąć długimi) wtedy wszystko jest ok-zapalają się długie.Czy wina leży w tym przełączniku zezpolonym?Czy dam rade usunąć usterke z moimi koślawymi paluchami? Może wystarczy tylko spryskać tam te styki jakimś środkiem typu WD-40??
Kiedy ruszę przełącznikiem do góry(tak jakbym chciał mignąć długimi) wtedy wszystko jest ok-zapalają się długie.Czy wina leży w tym przełączniku zezpolonym?Czy dam rade usunąć usterke z moimi koślawymi paluchami? Może wystarczy tylko spryskać tam te styki jakimś środkiem typu WD-40??
witam ja miałem podobny problem WD40nie pomogło i jakimś i dny środek wyłączni do styków i zdecydowałem się rozebrać pająka rozwierciłem nity i po robocie banalna sprawa więcej czasu mi zajęło dobranie wkrętów niż naprawa pająka cze ba tylko uważać żeby nie zgubić sprężynka są bardzo małe ona dociska taką blaszkę w kształcie [ E ] i tam był problem <ok>KLAKSON pisze:Ja tak zrobiłem i mi pomogło. Dodam jeszcze, że ja miałem problem również z wycieraczkami w pająku, również nie działały jak się je chciało użyć. WD40 psik psik i śmiga do dziś dzieńadam28k pisze:Może wystarczy tylko spryskać tam te styki jakimś środkiem typu WD-40??
jak coś to w poniedziałek mogę jeszcze raz go rozebrać i porobić fotki