[B3] Centralny zamek
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B3] Centralny zamek
Witajcie. I się nacieszyłem centralnym zamkiem w mojej Audi . Zakupiłem zestaw centralnego zamka na allegro w firmie Stig.pl. Zamontowałem śmigał aż miło zero problemów. :-| . W poniedziałek rano otworzyłem auto normalnie z pilota i pojechałem do roboty. Gdy chciałem go zamknąć auto nie reagowało na pilota. Więc postanowiłem zamknąć drzwi normalnie z kluczyka i ku mojemu zdziwieniu zamknęły sie tylko moje (kierowcy) drzwi, resztę musiałem zamykać jak wcześniej czyli naduszać każdy po kolei. Wysłałem centralkę na gwarancję i odesłali mi pisząc, że jest w 100% sprawna. Ale gdyby to była by wina siłowników to funkcja migania kierunków by działała z pilota...a nie działa nic tak jakby zero odzewu centralki. Co mogło sie popsuć :?: :roll:
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
dziwna sprawa bo też mam ten zestaw już ponad rok i nic nie szfankuje
Jak mi nie działało miganie to się okazało że bezpieczniki na tych kablach które podczepiasz do kierunków się spaliły.
Łatwo możesz sprawdzić siłowniki spinając choćby pod prostownik, jeśli działają winna jest centralka lub pilot.
Jak mi nie działało miganie to się okazało że bezpieczniki na tych kablach które podczepiasz do kierunków się spaliły.
Łatwo możesz sprawdzić siłowniki spinając choćby pod prostownik, jeśli działają winna jest centralka lub pilot.
Ja też mam centralny ze stig.pl
Na początku też miałem problemy. Spalił mi się bezpiecznik, ten który jest przy centralce. Później miałem problemy z siłownikiem (w końcu go spaliłem) i musiałem go wymienić.
Moja rada jest taka: sprawdź bezpiecznik, ustaw wszystkie skoble w jednym położeniu i spróbuj zakodować ponownie pilota (sprawdź przy okazji baterię w pilocie). Powinno Ci zacząć działać.
Na początku też miałem problemy. Spalił mi się bezpiecznik, ten który jest przy centralce. Później miałem problemy z siłownikiem (w końcu go spaliłem) i musiałem go wymienić.
Moja rada jest taka: sprawdź bezpiecznik, ustaw wszystkie skoble w jednym położeniu i spróbuj zakodować ponownie pilota (sprawdź przy okazji baterię w pilocie). Powinno Ci zacząć działać.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No właśnie koledzy dzień przedtem jak mi siadła centralka odłączyłem aku na całą noc. Rano go podłączyłem i raz otworzyłem auto, ale już drugi raz nic. Ten bezpiecznik co jest za centralką jest cały sprawdzałem. Prąd do centralki też dochodzi sprawdzałem miernikiem na tych kablach i jest. Jakby to była wina siłowników to chociaż by działała ta funkcja migania kierunkami chyba nie?...nie wiem co się stało tak z minuty na minutę :cry:
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Miałem dokładnie to samo i w tej samej firmie. Również mi odesłano z informacja że sprawna.
Drugi raz juz nie wysyłałem bo kszt byłby większy od uniwersalnego sterownika zamka.
Kupiłem takie oto coś http://www.sklep.amt-alarmy.pl/index.ph ... 0&rg=0&sg= i minął ponad rok i zero problemu.
Tylko ten sterownik nie mryga kierunkami. :roll:
Drugi raz juz nie wysyłałem bo kszt byłby większy od uniwersalnego sterownika zamka.
Kupiłem takie oto coś http://www.sklep.amt-alarmy.pl/index.ph ... 0&rg=0&sg= i minął ponad rok i zero problemu.
Tylko ten sterownik nie mryga kierunkami. :roll:
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dzięki kokolino1 za informację oraz linka. Hmm to co może być nie tak. Mi facet jak dzwonił od tego Stig.pl powiedział, że testował ją przez 30 min. i działało wszystko...niby 12V jest na tych kabelkach (czarny, czerwony od podpięcia centralki). To chociaż by ten sygnał kierunkami działał. ehh nie wiem. A jak sprawdzić czy siłowniki działają :?: