[B4 ABK] Moje pierwsze AUDI
[B4 ABK] Moje pierwsze AUDI
Witam, jak wam sie podoba jeździdło? Przebieg 60tys.
Myślicie, że coś można zmienić? Zastanawiam sie nad alusami, zderzakiem od Coupe, albo Cabrio, malowaniu lusterek, chromowanych listwach, no i panelami drzwiowymi + głośniki i wzmacniacz. Musze tez wymienic przedni panel w radiu, bo do poprzedniego samochodu kupilem radio z panelem.. srebrnym Na szczescie są też czarne, moze sie ktos zamieni.
Chcialbym jeszcze zalozyc el. szyby i szyberdach (oryginały). Ile to by moglo kosztowac?
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Co do przebiegu: W 1992 pewna Islandka wyjechała do Szwecji i tam w 1993 kupiła w salonie fabrycznie nowe Audi wyprodukowane pod koniec 1992. W 1995 wróciła tym samochodem na Islandię. W 2005 roku sprzedała go wujkowi. W 2007 ja odkupilem go od tego wujka. Poniewaz na Islandii co roku przy przegladzie notuje sie stan licznika wiem o ile co roku zmienial sie stan od 1995 do teraz. Wiem tez ze nie bylo zadnego wypadku. Znam dokładnie daty wszystkich napraw, a nawet daty urodzenia i imiona ojcow poprzednich wlascicieli :lol: Jedyne czego nie mogę być pewien, to czy nie był przekręcany w Szwecji. Ale poniewaz widzialem ile pierwsza wlascicielka jezdzila po Islandii, raczej watpie, ze w 2 lata przekrecila licznik
Pozdro i dzieki.
P.S. A co z szyberdachem i elektrycznymi szybkami - wiecie ile moze to kosztowac??
Pozdro i dzieki.
P.S. A co z szyberdachem i elektrycznymi szybkami - wiecie ile moze to kosztowac??
- czarek_d20
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
no standart ale fajne ma 2 rzeczy ktorych ja jeszcze nie mam jak narazie.. grzane tyleczki i spryski w zderzaku.... ogolnie na twoim miejscu zostawil bym juz autko dozywotnio bo jest tego warte w obecnym stanie...
ps. czy moglbym miec do ciebie prosbe o szczegolowe opisanie instalacji spryskiwaczy reflektorow (elementy i dzialanie) , ewentualnie jakbys mial zamiar kupic zderzak od s2 coupe to mam spryski i chetnie bym sie zamienil wlasnie na takie jak ty masz w swoim zderzaku...
ps. czy moglbym miec do ciebie prosbe o szczegolowe opisanie instalacji spryskiwaczy reflektorow (elementy i dzialanie) , ewentualnie jakbys mial zamiar kupic zderzak od s2 coupe to mam spryski i chetnie bym sie zamienil wlasnie na takie jak ty masz w swoim zderzaku...
- Daniello85
- Audi 80 Klub
1. Dzięki wszystkim, mam nadzieję, że niunia pojeździ jeszcze ładnych kilka latek.
2. Niesty nie spotkałem na Islandii nikogo z Siemienia.
3. Co do spryskiwaczy. Ze zbiornika z płynem do spryskiwaczy odchodzą 3 przewody. Jeden do lewego reflektora, drugi do prawego, a trzeci na górę maski i przy prawym (patrząc od przodu) spryskiwaczu szyby jest rozgałęzienie i odchodzi przewód do lewego spryskiwacza szyby. Niestety spryskiwacze nie działają. Wydaje mi się, że ze względu na drobinki piasku, które często lecą z dróg na Islandii, któryś z przewodów po prostu się zatkał (znajomy poradził mi, żeby je przetkać pompką od roweru :-> ) Jak narazie nie spieszę się ze zmianą zderzaka (może wiecie ile kosztuje taki zerzaczek od S2 albo Cabrio??).
4. Do kolegów z Łodzi i okolic. Jaki zakład mechaniczy polecacie? Nie chcę, żeby przy pierwszej wizycie poodkręcali najlepsze częsci :evil:
5. Mam nadzieję, że ten post ma ręce i nogi i jest dla wszystkich zrozumiały, ponieważ pisałem go pod wpływem... :mrgreen:
2. Niesty nie spotkałem na Islandii nikogo z Siemienia.
3. Co do spryskiwaczy. Ze zbiornika z płynem do spryskiwaczy odchodzą 3 przewody. Jeden do lewego reflektora, drugi do prawego, a trzeci na górę maski i przy prawym (patrząc od przodu) spryskiwaczu szyby jest rozgałęzienie i odchodzi przewód do lewego spryskiwacza szyby. Niestety spryskiwacze nie działają. Wydaje mi się, że ze względu na drobinki piasku, które często lecą z dróg na Islandii, któryś z przewodów po prostu się zatkał (znajomy poradził mi, żeby je przetkać pompką od roweru :-> ) Jak narazie nie spieszę się ze zmianą zderzaka (może wiecie ile kosztuje taki zerzaczek od S2 albo Cabrio??).
4. Do kolegów z Łodzi i okolic. Jaki zakład mechaniczy polecacie? Nie chcę, żeby przy pierwszej wizycie poodkręcali najlepsze częsci :evil:
5. Mam nadzieję, że ten post ma ręce i nogi i jest dla wszystkich zrozumiały, ponieważ pisałem go pod wpływem... :mrgreen: