Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[AUDI 80 B3] Trzęsienie podczas jazdy

ODPOWIEDZ
mat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[AUDI 80 B3] Trzęsienie podczas jazdy

Post autor: mat » 07 lis 2008, 22:54

Witam! Mam problem w swoim Audi 80 B3, a mianowicie, podczas jazdy na równiutkiej powierzchni przy prędkości 40-60km/h trzęsie się samochód (tj. kierownica drży, czuc lekkie drżenie pod stopami) ale wraz ze wzrostem prędkości jak by się poprawiało i nie czuć tak tego. Znowu jednak pojawia się to tak przy 140km/h dość mocno odczuwalnie. Podejrzewam, że to coś z kołami, ew. zawieszeniem, gdyż problem ten pojawił się gdy niefortunnie z dość dużą prędkością wjechałem na mostek jakiegoś polnego rowu (wzniesienie). Również słychać podczas jazdy taki szum od strony pasażera i brzmi on impulsywnie tj. ciągnie się nagle ustępuje później znów się ciągnie nieco głośniej później znów ustępuje, szumi ciszej itp. . . .
Nie mam pojęcia co mam robić? Bardzo proszę o porady i opinie. P.s. wymieniłem oponę przednią od strony pasażera na zapasówkę i nie pomogło, czyli jak już to wina opony od strony kierowcy. Z tyłu nie czuć tak tego trzęsienia jak z przodu.
Proszę o pomoc z góry dziękuje

Proszę pamiętać o TAGach.
Ostatnio zmieniony 07 lis 2008, 23:01 przez mat, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rafałsz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafałsz » 07 lis 2008, 23:00

Miałem podobnie okazało sie, że źle mi krzywo założyli opone. Więc jesli sam zmieniałeś opone to moze niech Ci serwis zalozy? :-)

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 07 lis 2008, 23:02

Jedź do wulkanizatora niech na początek wyważy ci opony. Dopiero wtedy porozmawiamy, jeśli problem będzie nadal.

Awatar użytkownika
Lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lolek » 08 lis 2008, 06:52

Jedz wywaz wszystkie oponki na wulkanizacji gdyz moze bedzie to jedyny problem tego
zamieszania :-P
POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 08 lis 2008, 08:44

Zanim pojedziesz do wulkanizatora możesz przerzucić koła tył na przód i przejechać się.Jeśli faktycznie załatwiłeś felge czy opone powinno się zjawisko(drgań,stukań...)przenieść na tył.Jak nic nie wywnioskujesz zostaje wulkanizator(koła na wyważarke i wiadomo o co chodzi).Szumy które słyszysz to prawdopodobnie załatwione łożysko koła-prawdopodobnie prawy przód skoro tak lokalizujesz szum.Tak to jest jak sie na hope pełnym ogniem wpada <ok> Pozdrawiam ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła i felgi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl