[B3 RA] Klakson nie działa
jeden kabel w przelotce był uszkodzony, ale nie była to jedyna przyczyna: pękła guma od siłownika master -nalało się do niego wody i przestał łączyć, w sprężareczce zaśniedziały styki prowadzące od płytki drukowanej do silnika, a poza tym długo nie chodziła i miała problemy z rozruchem, ale po wzięciu siłownika i sprężarki na warsztat wszystko działa tylko mam pewne objawy co do sprężarki –objawy: po podłączeniu jej do źródła energii ma problemy z nabraniem obrotów, najlepiej startuje gdy pocieram styki i powstają „mini przerwy” w obwodzie, wtedy zaczyna chodzić normalnie, gdy od razu zamykam obwód -raz startuje z pełną mocą a raz zbiera się jak milczan. Sprężarka była sprawdzana na warsztacie i obawiam się, że nie da rady nabrać obrotów na lekkim podciśnieniu. Co może być przyczyną?? kondensator rozruchowy, szczotki, a może komutator. Nie mogę tego sprawdzić, ponieważ nie wiem jak się dobrać do samego silnika. Jutro podepnę ją do auta i się wszystko okaże
sprężarka
siłownik master
centralny zameczek śmiga jak nówka :mrgreen:
[ Dodano: 2008-03-05, 07:32 ]
Tylko lewa szyba nie chodzi: przez zimę nie było potrzeby jej otwierać, bo zimno a dzisiaj mnie zaciekawiła przy rozkręconych drzwiach a tu lipa:-| silniczek chodzi szyba opadnie o maxymalnie 2mm coś zaczyna stawiać opór i silnik się zatrzymuje. Naoliwiłem linkę i nadal nic. Myślę że to coś w tym mechniźmie ciągu linki przy silniku lub linka się zapiekła. Powiedzcie mi jak wyciągnąć silniczek i cały tak aby dojść do przyczyny usterki
sprężarka
siłownik master
centralny zameczek śmiga jak nówka :mrgreen:
[ Dodano: 2008-03-05, 07:32 ]
Tylko lewa szyba nie chodzi: przez zimę nie było potrzeby jej otwierać, bo zimno a dzisiaj mnie zaciekawiła przy rozkręconych drzwiach a tu lipa:-| silniczek chodzi szyba opadnie o maxymalnie 2mm coś zaczyna stawiać opór i silnik się zatrzymuje. Naoliwiłem linkę i nadal nic. Myślę że to coś w tym mechniźmie ciągu linki przy silniku lub linka się zapiekła. Powiedzcie mi jak wyciągnąć silniczek i cały tak aby dojść do przyczyny usterki
[B3 RA] Klakson nie działa
Kalkson działa ale tylko kiedy wciskam całą kierownice, kiedy naciskam środek kierownicy to nie ma szans na wydobycie jakiegokolwiek dźwięku.
A o TAGach tośmy zapomnieli :?:
A o TAGach tośmy zapomnieli :?:
Ostatnio zmieniony 11 lis 2008, 22:27 przez ABUK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: