[B4 ABT zatarty?]
- Audi B4 2.0
- Forum Audi 80
[B4 ABT zatarty?]
witam, mam pytanie otóż mam taki problem, jak zapale auto to silnik nie chodzi równo ,szarpie nim delikatnie ale jak sie nagrzeje to jest ok, oleju bierze okolo litre na 5-8tys km no i teraz nei dawno zaczela brac plyn chłodniczy oraz wycieka olej spod 4 swiecy, jak ja zapale i jest zimny silnik to leci dym taki jakby niebieski taki pod czarny zalatuje a pozniej bialy, myśle ze to usczelka pod głowica ale czekam na opinie innych moze mieli taki problem????
Ostatnio zmieniony 12 lis 2008, 18:59 przez Audi B4 2.0, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Canibal, poczytaj sam jakie bzdury wypisujesz. po czym poznajesz, że Jego silnik jest na wykończeniu? zużycie oleju 1 litr na 5 tys. km daje w przeliczeniu 0,2L na tys. km, czyli nie jest tak źle.Canibal pisze:skoro ci bierze az litr na 5-8 tys silnik na wykonczeniu
Audi B4 2.0, Biały kopcenie na biało jest połączone z ubytkiem płynu do chłodnic, to uszczelka pod głowicą do wymiany. tylko kup dobrą uszczelkę, żeby tego dwa razy nie robic. Najgorzej w sumie jest z tym wyciekiem oleju spod świecy. czy świece po wykręceniu są ubrudzone olejem? Jak już będziesz miał to rozebrane, to wymień też przy okazju uszczelniacze zaworowe i powinieneś miec spokój na długi czas.
To wychodzi maksymalnie 2 setki na 1000km.Po zlikwidowaniu wycieków i wymianie uszczelniaczy pewnie nic ci nie będzie brał.Audi B4 2.0 pisze:oleju bierze okolo litre na 5-8tys km
grze, w 100% popieram <ok>grze pisze:Canibal napisał/a:
skoro ci bierze az litr na 5-8 tys silnik na wykonczeniu
Canibal, poczytaj sam jakie bzdury wypisujesz. po czym poznajesz, że Jego silnik jest na wykończeniu? zużycie oleju 1 litr na 5 tys. km daje w przeliczeniu 0,2L na tys. km, czyli nie jest tak źle.
- Audi B4 2.0
- Forum Audi 80
Właśnie typki te gadki że silnik na wykończeniu to skad je macie? Znajomy co robi na serwisie audi pow mi dzis przez tel ze ubytek oleju jest dobry a silnik jak by był zarrznięty to był by słabszy a ten idzie jak trzeba, jeszcze nie byłem na serwisie ale przez tel pow mi ze to raczej uszczelka bo płyn ubywa i olej troche a jak wykreciłem swiece to 3 były mokre a 4 sucha a z pod niej olej leje, liczyłem po kosztach to uszczelka głowice planowac zaowey itd z robota jakies 700-1000zł wiec chyba tylko zrobie sama uszczelke zeby po jezdzic chwile jeszcze tym
- Audi B4 2.0
- Forum Audi 80