[1.9TDI 1Z] Buczenie i drgania przy 2200-2400obr.
[1.9TDI 1Z] Buczenie i drgania przy 2200-2400obr.
Witam
Tak jak w temacie, silnik dziwnie buczy i wprawia w drgania tapicerkę przy 2200-2400obr. (wtedy ma mieć właśnie najwyższy moment ). Na 1 i 2 biegu tego nie czuć i nie słychać. Dopiero na 3, 4 i 5, podczas przyspieszania zaczyna pracować głośniej, wpada w drgania, mam również wrażenie że słabnie. Wyciąłem katalizator, zaczął zbierać się lepiej na wolnych, i jest tak że od 1600 zaczyna już dobrze przyspieszać, ładnie się wkręca, dochodzi do tych obrotów, i później dalej cicho i równo przyspiesza. Co to może być??
Tak jak w temacie, silnik dziwnie buczy i wprawia w drgania tapicerkę przy 2200-2400obr. (wtedy ma mieć właśnie najwyższy moment ). Na 1 i 2 biegu tego nie czuć i nie słychać. Dopiero na 3, 4 i 5, podczas przyspieszania zaczyna pracować głośniej, wpada w drgania, mam również wrażenie że słabnie. Wyciąłem katalizator, zaczął zbierać się lepiej na wolnych, i jest tak że od 1600 zaczyna już dobrze przyspieszać, ładnie się wkręca, dochodzi do tych obrotów, i później dalej cicho i równo przyspiesza. Co to może być??
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 17:06 przez maqubis, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam>przepraszam ze sie wcinam ale mam pytanie wlasnie co do tej plecionki umnie w avancie z 94 roku silnik 1z nie ma zadnej plecionki, chcialbym taka zamontowac tylko nie wiem gdzie ja fabrynie montowali prosze o podpowiedz gdzie ja mam wspawac,i o jakich wymiarach mam kupicdamcio151 pisze:plecionka nie jest dziurawa ?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
nie kojarzę sobie żeby tam wogóle takie coś było :roll:damcio151 pisze:plecionka nie jest dziurawa ?
tylko jak już zostało wspomniane, kuliste łączenie, śruby i tyle
zobaczę, ale to raczej nie, bo wyraźnie słychać że to silnik dostaje zadyszkidenis44 pisze:Wjedź na jakiś kanał, niech ktoś pogazuje a Ty będziesz patrzył czy to jest źródłem odgłosów...
nie, to nie skrzynia, tak jak wyżej, silnik dostaje takiej zadyszki, zaczyna buczećLabiel pisze:A nie będzie to czasem coś związane ze skrzynią biegów