[1.9TDI 1Z] Czy to wina nastawnika?
-
- Forum Audi 80
[1.9TDI 1Z] Czy to wina nastawnika?
witam. mam do was wszystkich pytanie czy to może być wina nastawnika. W moim audi jest potencjometryczny a objawy są następujące: np: jade na 2 biegu wrzucam 3 mam wciśnięty gaz ale gdy tylko zdejme nogę z gazu i ponownie dodam to samochód wogóle nie reaguje, musze wcisnąć sprzęgło wtedy silnik zaskakuje i mogę dalej jechac na danym biegu.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 21:00 przez TRZMIELU240684, łącznie zmieniany 1 raz.
nastawnik uszkodzony a dokładnie sciezka potencjometru sie wytarla
[ Dodano: 2008-11-13, 20:22 ]
moge sie zalozyc ze blad to 01268 Quantity Adjuster (N146)- uszkodzony nastawnik, podlacz vaga i sprawdz, i nie koniecznie odblokowywuje sie jak wcisniesz ale np jak rpedzisz go na 2 biegu do 40km/h puszczasz pedal zacina sie wciskasz nie reaguje ale jak zejdzie do okolo 1100obr/min to sam sie odblokuje
[ Dodano: 2008-11-13, 20:22 ]
moge sie zalozyc ze blad to 01268 Quantity Adjuster (N146)- uszkodzony nastawnik, podlacz vaga i sprawdz, i nie koniecznie odblokowywuje sie jak wcisniesz ale np jak rpedzisz go na 2 biegu do 40km/h puszczasz pedal zacina sie wciskasz nie reaguje ale jak zejdzie do okolo 1100obr/min to sam sie odblokuje
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Też mam podobne objawy u siebie (szarpanie i gaśnięcie w czasie jazdy, ale nie faluje) i też myśłałem o wymianie nastawnika. Ale jak gościu mi podłączył vaga, to się okazało, że nastawnik jest ok. Ogólnie wyskoczyły 4 błędy związane z elektryką- czujnik wału, czujnik nastawnika(jakoś tak )itp i powiedział mi, że jak następnym razem mi zgaśnie to mam z miejsca do niego podjechać, podłączy i bedzie wiedział o co chodzi. Dlatego od paru dni jeżdżę jak na szpilach :->
Przy okazji polecam tą firmę ("Diesel"-pompy,wtryski w Gdańsku na ul. gen. Komorowskiego 1A) nieraz pomogli mi i mojemu ojcu przy OOOO
Przy okazji polecam tą firmę ("Diesel"-pompy,wtryski w Gdańsku na ul. gen. Komorowskiego 1A) nieraz pomogli mi i mojemu ojcu przy OOOO
-
- Forum Audi 80
u mnie szarpało na 4i 5 biegu odłączyłem prędkościomierz przestało ale po 50 km auto zgasło w czasie jazdy podłączyłem kompa 0 błędu pompa nie podawała paliwa na wtryski zatarła się dałem do remontu zamontowałem odpala super ale szarpanie zostało dzisiaj zaprowadziłem autko na warsztat gość wsiadł z kompem do auta przejechaliśmy 10km coś powciskał auto chodzi mówi że to nie nastawnik jutro mam odebrać auto co zrobi nie wiem;byłem pewien że to nastawnik ale to nie to.