[B4,92-ABT] Problem spryskiwacza.
[B4,92-ABT] Problem spryskiwacza.
Witam, wczoraj przestał działać mi spryskiwacz. Wszystko jest w porządku, bo jak ciągnę rączkę spryskiwaczy do siebie to chodzą tylko wycieraczki a spryskiwaczy nie słychać. Co to może być? Proszę o szybką pomoc.
Dzięki.
Dzięki.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2008, 09:48 przez grzybek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Spryskiwacz masz po lewej stronie przy nadkolu stojąc przed autem. Jak płyn jest to trzeba sprawdzić czy pompka działa. Ja zaczął bym od tego żeby jedna osoba włączyła spryskiwacz a druga słuchała przy zbiorniku spryskiwacza czy pompke słuchać, jak słychać to gdzieś po drodze coś zatkało przewody, wtedy sćiągnać wężyk przy dojśćiu do dyszy i dmuchnąć i może odetka przewód. (nie pić tego płynu bo trujący :!: ), a jak nie słuchać pompki to albo nie ma prądu, albo padła pompka.
Re: [B4,92-ABT] Problem spryskiwacza.
Miałem to samo. Najczęściej przyczyną są żrące płyny do spryskiwaczy. Rozszczelniają pompkę i robią zwarcie w silniku pompki.grzybek pisze:Witam, wczoraj przestał działać mi spryskiwacz. Wszystko jest w porządku, bo jak ciągnę rączkę spryskiwaczy do siebie to chodzą tylko wycieraczki a spryskiwaczy nie słychać. Co to może być? Proszę o szybką pomoc.
Dzięki.
Pompka w b4 jest wciśnięta w zbiornik i aby się do niej dostać należy odkręcić (przynajmniej częściowo) nadkole.
Wymiana to koszt 20 złociszy i 15 minut.
Hmm a nie z prawej? Jak byś siedział w aucie to z lewej <ok> Kumpel miał ABTspiczi pisze:Spryskiwacz masz po lewej stronie przy nadkolu stojąc przed autem.
Pamiętam jak też musiałem sprawdzić silniczek, odkręciłem nadkole i okazało się że g**** stamtąd widać... Potem zabrałem się za to normalnie od silnika od góry, po odkręceniu zbiorniczków ładnie dało się sprawdzić pompke <ok> Przynajmniej u mnie w b3 PM, w ABT nie powinno być inaczej <ok>Włodek899 pisze:Pompka w b4 jest wciśnięta w zbiornik i aby się do niej dostać należy odkręcić (przynajmniej częściowo) nadkole.
Kolego nie wprowadzaj ludzi w błąd.dexx pisze: Przynajmniej u mnie w b3 PM, w ABT nie powinno być inaczej <ok>
Mam b4 z silnikiem ABT , wymieniałem pompkę więc wiem o czym mówię i piszę.
A jeżeli Twoja opinia opiera się o zasłyszane opowieści to lepiej pisz bajki ale nie na tym forum. I bez wulgaryzmów proszę!
Zbiornik w b4 można wyjąc tylko w dół po odkręceniu lewego nadkola.Wyjmij zbiorniczek i zobaczysz co się stało
-
- Forum Audi 80
Kolego nie wprowadzam nikogo w błąd, po prostu sugeruję żeby zaczac od "góry", widziałem jak to jest u kumpla w ABT. A że jednak trzeba odkręcić nadkole - chyba po to jest forum żeby dyskutować. Kolego mnie odsyłasz do "pisania bajek" to rozumiem że sam wszystko wiesz i w związku z tym zastanawiam się dlaczego masz tylko raz "pomógł"? Nie lepiej było napisać mi że po prostu się mylę tylko od razu wyjeżdżać z jakimiś takimi tekstami?Włodek899 pisze:Kolego nie wprowadzaj ludzi w błąd.dexx pisze: Przynajmniej u mnie w b3 PM, w ABT nie powinno być inaczej <ok>
Mam b4 z silnikiem ABT , wymieniałem pompkę więc wiem o czym mówię i piszę.
A jeżeli Twoja opinia opiera się o zasłyszane opowieści to lepiej pisz bajki ale nie na tym forum. I bez wulgaryzmów proszę!
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Niestety w ABT jest inaczej i Włodek899, ma rację.dexx pisze:Potem zabrałem się za to normalnie od silnika od góry, po odkręceniu zbiorniczków ładnie dało się sprawdzić pompke Przynajmniej u mnie w b3 PM, w ABT nie powinno być inaczej
Zgadza się dyskutować a nie ....dexx pisze:Kolego nie wprowadzam nikogo w błąd, po prostu sugeruję żeby zaczac od "góry", widziałem jak to jest u kumpla w ABT. A że jednak trzeba odkręcić nadkole - chyba po to jest forum żeby dyskutować.
Czyżby kolego chodziło Ci o punkty ?dexx pisze:Kolego mnie odsyłasz do "pisania bajek" to rozumiem że sam wszystko wiesz i w związku z tym zastanawiam się dlaczego masz tylko raz "pomógł"?
Ideą forum chyba jest wzajemna pomoc i dyskusja a nie wyścig o punkty.
Dlatego proszę dajcie spokój z tymi punktami i wyluzujcie.
Pozdrawiam.