[1.9TDI 1Z] Jakie paliwo do B4?.
[1.9TDI 1Z] Jakie paliwo do B4?.
Witam
Jestem ciekawy na jakich paliwach jeździcie. Jest coraz więcej oferowanych przez stacje benzynowe zamiast ON produkty typu eko czy bio.
W związku z tym mam pytanie czy do diesla można lać np. eko-diesel
Pozdrawiam
Jestem ciekawy na jakich paliwach jeździcie. Jest coraz więcej oferowanych przez stacje benzynowe zamiast ON produkty typu eko czy bio.
W związku z tym mam pytanie czy do diesla można lać np. eko-diesel
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 20:38 przez jaszer, łącznie zmieniany 2 razy.
- Fighter001
- Forum Audi 80
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
W związku z tym że nie dawno nabyłem moje drugie audi i to jest diesel powiem w ten sposób najlepiej tankować no dobrej stacji i mieć tą pewność że paliwo które lejemy do swoich audiczek jest dobrej jakości nigdy bym nie zalał opału i wolę dać parę groszy więcej i mieć pewność że wszystko będzie z moim silnikiem ok i dlatego u nas we Wrocku tankuje tylko na shell i zwykły diesel nie jakiś super czy ekstra diesel
a co ma opal do silnika :?: opal czyli ON z czerwonym barwnikiem ma ale do pompy wtryskowej tzn jest bardziej suchy (niby) co ma (niby)negatywny wplyw na pompe a jaki on jest suchy w jakim % wzgledem ropy nie wiem, dla mnie nie mialo by to znaczenia jakbym mial opal polowe tanszy niz ON i bylby czysciutki, a osoby ktore nigdy w zyciu nie jezdzily na OO a moze nawet nie widzialy to co moga o tym wiedziec, ktos im powiedzial ze OO to beee i se tak myslagoldi j51 pisze:nigdy bym nie zalał opału i wolę dać parę groszy więcej i mieć pewność że wszystko będzie z moim silnikiem ok
[ Dodano: 2008-11-20, 16:11 ]
ale strzeliles porownaniePawelG pisze:dla mnie lanie paliw typu bio, czy OO do diesli, to jak lanie gazu do benzyny.
a kto tu mowi o takim czyms :?: auto jest po to zeby nim jezdzic a zeby jezdzil trzeba do niego wlac i tu jest problem bo niektorzy chca lac najdrozsze paliwko bo niby jest lepsze a niektorzy chca jezdzic taniej co nie znaczy ze na gorszym <ok> jak u nas w kraju beda takie podst zarobki ze kazdy zarobi 5l/godz to nie bede pisal juz o OOPawelG pisze:Nie po to się ma auto, żeby było taniej.
skad wiesz ze sa wzbogacane i czym :?:PawelG pisze:Ja zawsze leje wzbogacane (v-power, verva, ultimate).