[all b4] klamki pod el. szyby
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[all b4] klamki pod el. szyby
witam.panowie czy w przednich drzwiach pasażera można zrobić taka sama operacje z wycinaniem miejsca pod klamke z przełącznikiem od elektrycznych szyb jak w tylnych drzwiach??
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jakis czas temu zamontowałem elektryke na 4 szyby.nie chciałem za dużo kombinować i kupywac boczków pod elektryke tymbardziej że musiał bym coś pokombinowac bo mam manualne lusterka których nie chce zamieniać na elektryczne. przełączniki od szyb wmontowałem w panel srodkowy obok hamulca ręcznego.nawet fajnie to wyszło.dla mnie jest wygodnie korzytać z tych przełączników jednak pasażer ma troche gorzej.mam zamiar zamontować taka sama klamkę z przełącznikiem jak w tylnych drzwiach dla pasażera.wydaje mi się że to bedzię spoko wyglądało.w wielu samochodach juz to widziałem.nawet u mnie w drugim samochodzie (passat b5) mam tak to rozwiązane i wcale źle to nie wygląda...
Re: [all b4] klamki pod el. szyby
a czemu nie zrobisz tak jak FranoF1 viewtopic.php?t=9603 fajnie to mu wyszło <ok>hudy pisze:witam.panowie czy w przednich drzwiach pasażera można zrobić taka sama operacje z wycinaniem miejsca pod klamke z przełącznikiem od elektrycznych szyb jak w tylnych drzwiach??
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
wiem fajnie wyszło tylko to troche czasochłonne a u mnie z czasem kiepsko.troche szybciej i prościej będzie po mojemu. a co do tego co FranoF1 zrobił to mam tez do was pytanie.czy jeśli mam taki panel jak on miał to czy w ten otwór od przełącznika regulacji lusterek elektrycznych da się zamontować pokrętło od manualnych lusterek?? czy to pokrętło jest takiej samej wielkości co ten otwór?? bo jeśli tak to o wiele prościej bedzie zamontować w ten otwór pokrętło i zamaskować te dwa małe otwory... druga sprawa to jak wygląda taki panel od spodu?? jak to jest rozwiązane w b4 bez parapetów by nie wystawały kable od przełączników szyb?? może ktoś ma jakieś zdjęcie i mógłby pokazać??
Może być mały problem z zamontowaniem zespołu sterującego manualnymi lusterkami do elektrycznego panela, istota problemu tkwi w zaczepieniu mechanizmu sterowania.hudy pisze:czy jeśli mam taki panel jak on miał to czy w ten otwór od przełącznika regulacji lusterek elektrycznych da się zamontować pokrętło od manualnych lusterek?? czy to pokrętło jest takiej samej wielkości co ten otwór?? bo jeśli tak to o wiele prościej bedzie zamontować w ten otwór pokrętło i zamaskować te dwa małe otwory... druga sprawa to jak wygląda taki panel od spodu?? jak to jest rozwiązane w b4 bez parapetów by nie wystawały kable od przełączników szyb?? może ktoś ma jakieś zdjęcie i mógłby pokazać??
Panel od manualnych lusterek posiada gniazdo do zaczepienia owego mechanizmu, które musiałbyś wyciąć i wkleić w miejsce sterownika elektrycznego, pokrętła są w stanie zakryć duży otwór, pozostaje kwestia zaszpachlowania małych otworków.
Widok całego boczku masz na zdjęciu więc sam ocenisz jakie są różnice.
[center][/center]