[1.9TDI 1Z] Zapowietrza sie.
[1.9TDI 1Z] Zapowietrza sie.
Witam panowie zapowietrza mi sie autko ciezko mi jest je odpalic w wezu zasilajacy paliwo do pompy jest duzo powietrza wymieniłem filtr paliwa wszystkie weze koło filtra opaski i dalej to samo na filtrze jest taki zaworek http://www.skodexim.pl/index.php?produc ... od_id=1108 czy to przez niego moze sie zapowietrzac bo wydaje mi sie on bardzo podejrzany.... podpowiedzcie mi co robic gdzie szukac...
Proszę zapoznaj się z regulaminem - stosuj TAGi w nazwach tematów.
Proszę zapoznaj się z regulaminem - stosuj TAGi w nazwach tematów.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 16:42 przez mietek81, łącznie zmieniany 2 razy.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Wymień go i się okaże. Na próbę możesz również na przewodzie założyć zawór zwrotny jak zadziała to masz odpowiedź.mietek81 pisze:na filtrze jest taki zaworek http://www.skodexim.pl/in...ct&prod_id=1108 czy to przez niego moze sie zapowietrzac bo wydaje mi sie on bardzo podejrzany....
kolego ja w autku miałem załozony na wezu powrotnym i zmieniłem zaworek na nowy bo tamten wydawał sie jakis podejzany ...wszystko przepatrzyłem i autko sie dalej zapowietrza dodam ze wymieniłem na nowy ten mały zaworek co jest na filtrze na wezu powrotnym.... koledzy powiedzcie mi czy jest sens załozyc zaworek zwrotny na wezu zasilajacym przed filtem?
-
- Forum Audi 80
kiedys mialem golfa 2 w dieslu, mial on immobiliser bardzo wkurzajacy i pod spodem na wezu zasilajacym paliwa byl taki zaworek elektryczny ze po podaniu pradu sie otwieral a po odlaczeniu zamykal, myslalem ze to on jest od blokady wiec go wywalilem, okazalo sie ze to jakis zaworek przeciwzwrotny bo rano za cholere nie moglem odpalic auta(zapowietrzyl sie) moze jak wstawienie za filtrem paliwa nie pomorze to moze sprobuj tam przed filtrem zaworek zalozyc...mietek81 pisze:kolego ja w autku miałem załozony na wezu powrotnym i zmieniłem zaworek na nowy bo tamten wydawał sie jakis podejzany ...wszystko przepatrzyłem i autko sie dalej zapowietrza dodam ze wymieniłem na nowy ten mały zaworek co jest na filtrze na wezu powrotnym.... koledzy powiedzcie mi czy jest sens załozyc zaworek zwrotny na wezu zasilajacym przed filtem?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
wezyki, opaski to napewno, ale jesli zdejmiecie podgrzewacz, to prawie 100% ze oring juz nie bedzie szczelny,
przerabialem to u siebie, na dniach, wezyki, opaski wszystko trzymalo, co jest?
lecz sie na koncu okazal oring ktory to zruszylem , a wcale nie wygladal na zly, no moze ztwardnialy, niestety nie moglem go nigdzie dostac w poznaniu, wiec wizyta w ASO Audi, koszt 9,64zl i po problemie
niemam u siebie zadnych dodatkowych filtrow ani zaworkow, tylko fabryka
przerabialem to u siebie, na dniach, wezyki, opaski wszystko trzymalo, co jest?
lecz sie na koncu okazal oring ktory to zruszylem , a wcale nie wygladal na zly, no moze ztwardnialy, niestety nie moglem go nigdzie dostac w poznaniu, wiec wizyta w ASO Audi, koszt 9,64zl i po problemie
niemam u siebie zadnych dodatkowych filtrow ani zaworkow, tylko fabryka
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z