[ 80 B3 1.9 SD] Nie rozłącza sie pompa paliwowa
[ 80 B3 1.9 SD] Nie rozłącza sie pompa paliwowa
Wczoraj zauważyłem po odpaleniu samochodu że nie rozłącza się pompa paliwa jak już silnik jest na zasilaniu Lpg i podejrzewam że dostaje podwójną dawkę tz. benzyna -gaz cos jest nie tak może cos z przekaźnikiem , a przeciez powinna sie wyłaczyć co nie?. Ktoś pomoże.
Witam cię kolego no własnie mam takie wrażenie jak by ubywało tylko wczesniej nie miałem takich objawów że jak samochód przeszedł na zasilanie gazem to obroty spadały aż samochód gasł a teraz tak jest. Mam dodatkowy wyłącznik od pompy paliwa także jak jadę na lpg to go odłaczam ,a skoro jesteśmy w temacie to może wiesz co jest że silnik mi szarpie na gazie ,a czasami też potrafi na benzynie, raczej częsciej na gazie tak na obr. 1800-2300. POZDRAWIAM
Z szarpaniem to posprawdzaj układ zapłonowy:kopułka,palec,kable i swiece. Rozumien,że masz niezależny wył od pompki czyli jak chodzi na benzynie możesz odłączyć tym przełącznikiem pompke i wtedy powinien zgasnąć, jeśli nie to przełącznik nie rozłancza. A jeśli to nie jest osobny przełącznik to powinien być pod maską dodatkowy przekaźnik rozłanczający pompkę i może on nie działa.