Witam kolegow. mam problem z pomka centralnego zamka dostala przebicia i rozladowuje mi akumulator.Wiec chcialem ja dac dla znajomego elektronika zeby obadal co i jak, ale po wymontowaniu jej auto juz nie odpala, wiec elektronik odpada bo auto mi jest potrzebne na codzien a do elektronika mam kawalek drogi i mi odreki nie zrobi
Moze ktos z forumowiczow mial ten problem, i mogl by mi pomoc co moglo jej sie stac ze tak sie dzieje. Zaznacze ze zamyka i otwiera bez klopotu.
za uzywana na szrocie zaspiewali mi 300zl na 3 kostki koles powiedzial ze malo ich jest i tyle kosztuja :-> Pomke rozbieralem nie stwierdzilem zadnej wilgoci itp.Moze sie orintujecie jakie ukladzy najczesciej siadaja . A moze wogule se dup..... tym nie zawracac i kupic uzywke.
pozdrawiam i dzienkuje za pomoc
[B4/80 1z] Pompka centralnego zamka
[B4/80 1z] Pompka centralnego zamka
Ostatnio zmieniony 07 lis 2008, 09:28 przez myster, łącznie zmieniany 2 razy.
Pompka z 3 wtyczkami steruje również autoalarmem który się w niej znajduje. Alarm odcina dopływ prądu na deskę oraz na rozrusznik. Odpowiadają za to 2 przekazniki z nr 204. Jeden w skrzynce bezpieczników drugi pod deską w skrzynce przekaźników. Po wymontowaniu pompki ZC poprostu nie ma prądu w tych przekaźnikach więc nie ma go rownież w tych dwóch miejscach
moja pomka jest na dwie wtyczki i nie mam fabrycznego alarmu. Mam założony osobno. A pobór prądu na pompce wynikł z pomiaru poboru prądu i wyciaganiu kolejno bezpieczników. Bezpiecznik nr 4 odpowiada tylko za pompke centralnego, podobno częsta przypadłość ale jakoś na forum nikt nic nie radzi co z tym fantem zrobić :evil: Pozostaje tylko wymiana? i nie wiadomo czy na sprawna pod tym względem...
Witam!
Mam problem również z pompką centralnego zamka, kupiłem nową na allegro podłączyłem ale wogóle nie reaguje, nie działa, stara znowu chodzi cały czas i sie nie wyłącza:(
Szukam kogoś z okolic krakowa, oświecimia, wadowic kto posiada audi z pompką 4AO862257 A we celu sprawdzenia czy pompka ktorą kupiłem jest sprawna czy u mnie w samochodzie jest coś nie tak. Jakby ktoś był z okolic to prosze o pomoc przełożenie pompki to niecałe 5 min a innej mozliwosci sprawdzenia nie ma:(
Mam problem również z pompką centralnego zamka, kupiłem nową na allegro podłączyłem ale wogóle nie reaguje, nie działa, stara znowu chodzi cały czas i sie nie wyłącza:(
Szukam kogoś z okolic krakowa, oświecimia, wadowic kto posiada audi z pompką 4AO862257 A we celu sprawdzenia czy pompka ktorą kupiłem jest sprawna czy u mnie w samochodzie jest coś nie tak. Jakby ktoś był z okolic to prosze o pomoc przełożenie pompki to niecałe 5 min a innej mozliwosci sprawdzenia nie ma:(