[b4,80 2.0 ABK] problem z temp.o wymianie termostata czy tak
[b4,80 2.0 ABK] problem z temp.o wymianie termostata czy tak
Panowie ,wiem ze o tym bylo juz duzona forum,ale napiszcie czy tak moze byc otóz wymienilem termostat w bo ledwo 70 bylo. i teraz szybko sie juz nagrzewa ale wskazówka pokazauje 92-93 st c. wiatrak włącza wg wskazówki ok99st,pytanie czy tak moze byc ze wskazówka moze przeklamywac? czy termostat zły czy cos sprawdzić ?
no fakt nie sprawdzałem,jak włoze termometr do zbiornika to uzyskam wynik jak mam byc ?92-93 na wskaziki ,jak zostawie na wolnych obrotach tobardzo woolno niz dojdzie do tych 99 i wiatrak zalącza ?d3lta pisze:Dobrze jest. Skąd wiesz że jest 92*C? Sprawdzałeś termometrem tudzież miernikiem?
Te fabryczne wskaźniki to są takie średnio dokładne
W zbiorniku temperatura będzie niższa. Trzeba mierzyć tam gdzie czujniki są na wężu. Pokombinuj, ja tam pod czujnik wsadziłem termoparę.
Natomiast na blaszkach chłodnicy miałem temperaturę o 10*C niższą niż faktycznie.
Gdy zostawisz odpalony na wolnych obrotach to się w końcu nagrzeje to temp. załączania wiatraka, ale trwa to dość długo, chyba z 10 minut, a przy teraźniejszych mrozach pewnie jeszcze dłużej
Natomiast na blaszkach chłodnicy miałem temperaturę o 10*C niższą niż faktycznie.
Gdy zostawisz odpalony na wolnych obrotach to się w końcu nagrzeje to temp. załączania wiatraka, ale trwa to dość długo, chyba z 10 minut, a przy teraźniejszych mrozach pewnie jeszcze dłużej
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80