[1.9TDI 1Z] Uszczelka kolektora ssacego.
-
- Forum Audi 80
[1.9TDI 1Z] Uszczelka kolektora ssacego.
witam,
mam pytanko co to za uszczelka pod tymi zaznaczonymi śrubami na zdjeciu, bp cos cieknie z pod niej, prosze o jakas krotka instrukcj jak ja bezpiecznie wymienic...z gory dzieki
mam pytanko co to za uszczelka pod tymi zaznaczonymi śrubami na zdjeciu, bp cos cieknie z pod niej, prosze o jakas krotka instrukcj jak ja bezpiecznie wymienic...z gory dzieki
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 16:52 przez kacperek285, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Zupełnie nie, w kolektorze ssacym jak i w całym układzie zasysania powietrza panuje "mgła olejowa" drobiny oleju wyrzucane przez sprezarke które wypychane sa przez cisnienie na zewnatrza z tad sie soczy, uszczelnij kolektor i zapomnij wogóle ze kiedykolwiek to widziałeś <ok>kacperek285 pisze:a czy to ze sie saczy nie jest ozanka jakies usterki, oczywiscie poza ta uszczelka...
-
- Forum Audi 80
Ja niedawno przechodziłem ten problem i najpierw dałem tam zwykła uszczelkę z papieru oraz silikonu, ale kiedy po przejechaniu około 500km znowu sączył się olej to kupiłem oryginalną uszczelkę z ASO (jej numer 028 129 754A) założyłem i po problemie. Także polecam Ci kupić oryginał koszt około 20 zł założyć (1 -1,5 h roboty zależy od wprawy ) i będziesz miał problem z głowy na dłuuugi czas.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
bylem u mechanika i ze samouszczelnienie tego niepomoze bo trzeba znalesc przyczyne tego skad ten olej cieknie , bo tam powinno byc raczej sucho. ma kupic uszczelke pod klawiatore i tam bedzie szukal przyczyny.czyto jest ta uszczelka pod klawiatore? ?
http://moto.allegro.pl/item479853909_us ... at_vw.html
kazal kupic bopodobno jak sie ja rozkreci toponownie moze ta stara nie trzymac. co mi tania sie wydaje kiedys jak kupowalm w sklepie to ok 70 zł
pozdrawiam
http://moto.allegro.pl/item479853909_us ... at_vw.html
kazal kupic bopodobno jak sie ja rozkreci toponownie moze ta stara nie trzymac. co mi tania sie wydaje kiedys jak kupowalm w sklepie to ok 70 zł
pozdrawiam
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Zmień mechanika..... na litość Boską ten człowiek chyba jest piekarzem a nie mechanikiem jak potrafi gadać takie bzdury. Przecież w kolektorze ssacym (w całym układzie ssacym) panuje tzw. "mgła olejowa" wiec nie jest to możliwością aby tam nie było śladów oleju, bo nawet w nowych autach tak się dzieje a co dopiero w starym gracie.kacperek285 pisze:bylem u mechanika i ze samouszczelnienie tego niepomoze bo trzeba znalesc przyczyne tego skad ten olej cieknie , bo tam powinno byc raczej sucho.