Może ktoś z was wymieniał łozyska i uszczelniacze w takim typie pompy i pamięta ich numery to proszę o podzielenie się tą wiadomością.
Podejrzewam po narastającym szumie ich koniec.
Jestem w stanie sam sobie wymienić a te numery zaoszczędzą mi czasu.
Tymbardziej że samochód jest mi cały czas potrzebny. Z góry dziękuję.
[1.9TDI 1Z] Łozyska pompy wspomagania.
[1.9TDI 1Z] Łozyska pompy wspomagania.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 16:56 przez rzmarian, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Re: [b4 1.9 TDI] Łozyska pompy wspomagania
a nie lepiej kupic dobra uzywke??rzmarian pisze:Może ktoś z was wymieniał łozyska i uszczelniacze w takim typie pompy i pamięta ich numery to proszę o podzielenie się tą wiadomością.
Podejrzewam po narastającym szumie ich koniec.
Jestem w stanie sam sobie wymienić a te numery zaoszczędzą mi czasu.
Tymbardziej że samochód jest mi cały czas potrzebny. Z góry dziękuję.
-
- Forum Audi 80
Mi niedawno stanęła pompa aż pasek sie spalil i zmienilem samo łozysko 6203RS.
Odpowiedni simering jest trudno dostać i kostuje pewnie 30-40zł. Dobrze jest zmienić też simering, mi po wymianie łozyska zaczął wyciekać płyn, pewnie dlatego ze za bardzo przeczyscilem ten simering z syfu, ale po okolo 1000 km pompa uszczelnila sie sama i jest ok.
Co prawda pisze o pompie w golfie3 tdi, jest troche inna, ale pewnie podobne rozwiązanie.
Odpowiedni simering jest trudno dostać i kostuje pewnie 30-40zł. Dobrze jest zmienić też simering, mi po wymianie łozyska zaczął wyciekać płyn, pewnie dlatego ze za bardzo przeczyscilem ten simering z syfu, ale po okolo 1000 km pompa uszczelnila sie sama i jest ok.
Co prawda pisze o pompie w golfie3 tdi, jest troche inna, ale pewnie podobne rozwiązanie.