[ALL 80 B4] problem z wskazaniem prędkości
[ALL 80 B4] problem z wskazaniem prędkości
Witam wszystkich serdecznie.
Od pewnego czasu pojawia mi się problem ze wskazówką od wskazania prędkości a mianowicie czasami potrafi się nie podnieść no i wtedy puknę w szybkę zegarów i wskazówka się ruszy i już działa. Dzieje się to najczęściej jak auto w taką pogode jak teraz czyli około od 3 do 6 stopni C postoi dłużej.
Proszę o pomoc lub podpowiedź co z tym fantem można zrobić ( jak to naprawić ) no i co to może być że tak się dzieje.
Pozdrawiam Jacek
Od pewnego czasu pojawia mi się problem ze wskazówką od wskazania prędkości a mianowicie czasami potrafi się nie podnieść no i wtedy puknę w szybkę zegarów i wskazówka się ruszy i już działa. Dzieje się to najczęściej jak auto w taką pogode jak teraz czyli około od 3 do 6 stopni C postoi dłużej.
Proszę o pomoc lub podpowiedź co z tym fantem można zrobić ( jak to naprawić ) no i co to może być że tak się dzieje.
Pozdrawiam Jacek
-
- Forum Audi 80
Polecam oddać licznik w ręce fachowca. Na allegro znajdziesz gościa który się tym zajmuje, jest naprawdę dobry w tym co robi i stosunkowo nie drogi. Naprawiał mi licznik i już 0.5 roku wszystko oki. Przegląda wszytko , regeneruje i wystawia na swoją robotę gwarancję , i do tego krótki cas oczekiwania. Polecam , moim zdaniem to najlepsze wyjście. :cry:
chłopie, chcesz żeby za rozebranie licznika i przelutowanie zimnych lutów zgarnął z niego 80 paczek? Oszczędź więc takie uwagi...MORDOR pisze:Polecam oddać licznik w ręce fachowca. Na allegro znajdziesz gościa który się tym zajmuje, jest naprawdę dobry w tym co robi i stosunkowo nie drogi. Naprawiał mi licznik i już 0.5 roku wszystko oki. Przegląda wszytko , regeneruje i wystawia na swoją robotę gwarancję , i do tego krótki cas oczekiwania. Polecam , moim zdaniem to najlepsze wyjście. :cry:
Rozbierz licznik i sprawdź zimne luty na płytce prędkościomierza, przelutuj i będzie po kłopocie
Nie bądz taki pewien że to zimne luty, boi może broić kwarc i co wtedy :?: :!: Zgadzam się z Tobą że może zacząć od sprawdzenia , ale ja podaje mu wyjście gdyby sam nie dał rady. Sprawdzałem tego gościa z allegro bo mi robił licznik i jest naprawdę spoko kolo.cobra pisze:chłopie, chcesz żeby za rozebranie licznika i przelutowanie zimnych lutów zgarnął z niego 80 paczek? Oszczędź więc takie uwagi...
Nigdy tak nie jest że jeden objaw ma tą samą przyczynę :!: :!: :!: :!:
Jężeli stuka i zaczna działać to nie ma mocnych. Wina leży po stronie zminnych lutów, jeżeli kolega nie potrafi lutować to wcale nie trzeba odawać do magików z allegro. Płytka jest tak prosta, że każdy elektronik ją przeglądnie i posprawdza a cena to ok 10 zł. Natomiast ja polecam sprawdzenie samemu zero kosztów a satysfakcja duża. Ja sam walczyłem kiedyś z płytką od licznika i Cobra mi wtedy bardzo pomógł więć posłuchaj go a problem szybko zniknie <ok>