[B3/B4] Wyciąganie boczków, podsufitki, szyberdachu
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
matig, szyber z sedana B4 będzie pasował do B3, tak samo podsufitka.matig pisze:czy szyberdach od audi b4 podejdzie do audi b3 ??? bo mam dach od b4 i tam działa szyberdach i chciałem wymienic z podsufitką
Wszystkie elementy szyberdachu, wyjmuje się górą. Podstawa szybra, jest integralną częścią dachu.jak odkrecić szyberdach bo niewidze żadnych śrubek czy on jest na jakimś kleju czy coś ?
matig, tak jak napisał Irek, wszystko się wyciąga od góry, ale najpierw musisz odkręcić śruby od dołu, żeby się do nich dostać, musisz odsunąć obicie szyberdachu do tyłu, bo siedzi na zatrzaskach i sprężynach, które najlepiej sciągnąć na uchylonym szyberdachu od góry. Jak go odsuniesz, to odkręcasz 2 nakrętki na klucz 13 i chyba po 2 śrubki po lewej i prawej stronie ( na wkrętak krzyżowy )... Po tym powinna ci zejść blacha i powinieneś sobie poradzić
Możliwe, że troche to nie jasno opisałem, bo robiłem to rok temu. Jakbyś sobie nie radził z wyjęciem szybra, to pisz na PW <ok>
Możliwe, że troche to nie jasno opisałem, bo robiłem to rok temu. Jakbyś sobie nie radził z wyjęciem szybra, to pisz na PW <ok>
Ostatnio zmieniony 30 sty 2010, 01:49 przez maciek12, łącznie zmieniany 1 raz.
moze ten temat do czegos Ci sie przyda , moje fotostory przy zdejmowaniu szyberdachu w B3 ale samej pokrywy https://audi80.pl/b3-all-jak-wyjac-s ... 10.htm#top
witam zmieniłem podsufitke lecz za szyberdach się niebiorę bo wogóle niechce sie umnie rozsunąc do środka jakoś jest zablokowany wie ktos może jak go odblokować?
edit: właśnie zmieniłem ten szyberdach niewiem co było ze starym ale jakoś go otworzyłem i odkręciłem wszystkie śrubki z góry jakie były i ładnie wszystko wyszło dzięki za porady pozdro
[ Dodano: 2010-02-05, 20:59 ]
witam mam pytanie jeszcze czy do audi b3 podchodzi elektryczny szyberdach od audi b4 avant??? bo posiadam taki :mrgreen:
edit: właśnie zmieniłem ten szyberdach niewiem co było ze starym ale jakoś go otworzyłem i odkręciłem wszystkie śrubki z góry jakie były i ładnie wszystko wyszło dzięki za porady pozdro
[ Dodano: 2010-02-05, 20:59 ]
witam mam pytanie jeszcze czy do audi b3 podchodzi elektryczny szyberdach od audi b4 avant??? bo posiadam taki :mrgreen:
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[Audi B3 1,8 S ]
Witam, mam problem z podsufitówką w audi b3 91r. sedan. Odkleiła mi sie podsufitówka od strony tylnej szyby i wisi mi teraz taka szmata zasłaniajac mi prawwie całą szybe tylną. Nie wiem za bardzo co mam zrobić, czy oddac to do tapicera czy moze zakupic gdzies na szrocie badz z rozbitej druga podsufitówke i ja zamienić ? Z tego co piszecie to chyba nie jest bardzo trudne ale ja jestem laikiem w tych sprawach i tak troche nie bardzo wiem co robic
Mój temat poszedł do śmietnika więc tutaj spytaj o radę. Jak mówiłem, daszek zakupiłem, ale z tego co widzę i czytam na forum (dopiero teraz to znalazłem), kupiłem dach od avanta (kur ...). No trudno, człowiek uczy się na błędach. Jednak mam pytanie, czy da się jakimś sposobem go pod pasować do B3 czy jest ZUPEŁNIE nie do zaadoptowania?
Tak czy inaczej jutro idzie w ruch wszystko co się da łącznie z mózgiem i zobaczę jak na fakcie b3 wygląda po zdjęciu podsufitki.
Tak czy inaczej jutro idzie w ruch wszystko co się da łącznie z mózgiem i zobaczę jak na fakcie b3 wygląda po zdjęciu podsufitki.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Krauz, wątek Twój usunąłem, bo jak mogłeś się przekonać, problem przez Ciebie poruszony był już kilkakrotnie opisywany, więc nie było sensu po raz kolejny wałkować tego samego.Mój temat poszedł do śmietnika więc tutaj spytaj o radę.
Ale wracając do tematu...podsufitkę zostaw w spokoju, bo nic Ci to nie da. W odróżnieniu od Avanta, w Sedanie elementy mechanizmu szybra wkładane są od góry do obudowy, która jest integralną częścią dachu. Niestety, szyberdach który kupiłeś, do niczego Ci się nie przyda.
Powyżej masz link do tematu, opisującego demontaż pokrywy szybra w Sedanie. Potem już sam będziesz widział co i jak.