[All] Prędkość maksymalna
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Nie no panowie m3 e30 kupa?Toż to kolekcjonerski wózek,ok.198-220(zależnie od wersji) kucy w serii sporo sukcesów w sporcie(jako jedne z niewielu bmw jezdziło w rajdach a w wyścigach wymiatało że bajka),a jeśli chodzi o generacje(technicznie) to odpowiada b2.Ja też miałem okazje sprawdzić jak to jezdzi i jest to jedna z osiek do których mam sentyment.Lekka,mocna,dopracowana fakt narowista ale taki ma pierwotny charakter.M3 e36 3.2L r6 321km to zupełnie inna generacja,fakt że nie jest to klasa s2 tylko rs-ów.Ale mnie nie podchodzi tak jak protoplasta.Jestem wielkim fanem konstrukcji z pod znaku 4 pierścieni(dlatego jeżdże quattro) ale e30 szacunek się należy
P.S.W Poznaniu gość ma m3 e30 z napędem z iX-a,fak że tunowane,ale wlał mi na światłach...a w 3000gt siedziałem takim na dwóch turbinkach+4WD 286km w serii(a seryjne nie było) i się mocno zdziwiłem :roll:
P.S.W Poznaniu gość ma m3 e30 z napędem z iX-a,fak że tunowane,ale wlał mi na światłach...a w 3000gt siedziałem takim na dwóch turbinkach+4WD 286km w serii(a seryjne nie było) i się mocno zdziwiłem :roll:
Audi 80 Quattro Competition licznikowe 210 km/h ale wydaje mi się że licznik zawyża o jakieś 5k m/h na elektronicznym radarze który znajduje się przy skrzyżowaniu pokazało mi 55km/h a licznik 60km/h jednak oba pomiary mogą być nie dokładne jeszcze pogonie ją może coś wycisne z niej ale raczej to jej max kniga pisze 205km/h nagrałem telefonem filmik ale nie wiem gdzie i jak go wsadzić jakość raczej mizerna jechałem w nocy
- DINO AUDIb4
- Forum Audi 80
Moje max. to początek września, A4 odcinek Katowice - Zabrze. Ciemna noc i puściutka droga, 3 osoby na pokładzie i doszło do 215 km/h bo trzeba było hamowac żeby się zmieścic w zjazd na Zabrze
Jak bym pognał dalej to myślę że 220 na pewno a 225 - byc może
"Odejście" też zadowalające, BMW E30 318iS (auto kumpla ze szperą), jechało z boku i wdepnęliśmy jednocześnie od 2 biegu. No i jechało z boku tylko niedługą chwilę :mrgreen:
Ale to była naprawdę rzadka sytuacja bo zwykle nie jeżdżę szybko i bardzo sporadycznie zdarza mi się kogoś pogonic, tym bardziej jeśli jadą ze mną inni ludzie.
Jak bym pognał dalej to myślę że 220 na pewno a 225 - byc może
"Odejście" też zadowalające, BMW E30 318iS (auto kumpla ze szperą), jechało z boku i wdepnęliśmy jednocześnie od 2 biegu. No i jechało z boku tylko niedługą chwilę :mrgreen:
Ale to była naprawdę rzadka sytuacja bo zwykle nie jeżdżę szybko i bardzo sporadycznie zdarza mi się kogoś pogonic, tym bardziej jeśli jadą ze mną inni ludzie.
Ja 2 tyg po zakupie mojej Audiczki wyciągnąłem 220 na gazie i to nie koniec bo chciała iść dalej ale przerywała i trochę się dusiła. Jak się okazało dalej walnięta była przepływka, sonda lambda, 2 czujniki stukowe, a w dolocie dziura taka, że palec można było włożyć.
Spalanie rzędu 25 litrów gazu.
Na razie walczę z silnikiem 80% już wykonane
Spalanie rzędu 25 litrów gazu.
Na razie walczę z silnikiem 80% już wykonane
-
- Forum Audi 80