[90 b3 2.0 ps ] Zmiana wtrysku
[90 b3 2.0 ps ] Zmiana wtrysku
Czy da sie wyrzucic mechaniczny wtrysk i zainstalowac wtrysk elektroniczny z b4 > Czy jest to technicznie mozliwe i jakibylby tego orientacyjny koszt > Moze uznacie to za glupie pytanie ale ciekaw jestem odpowiedzi.
pzdr
pzdr
Jest to jak najbardziej wykonalne, sporo na ten temat jest na forum golfa gdzie do silnika 1.8 16V (KR, PL) zakładali wtrysk digifant. Jest już podobny temat na forum viewtopic.php?t=11782
wszystko się da zrobić tylko kwestia czasu i pieniędzy ...
ale wg mnie jest duuuuzo pracy.
wymiana komputera, wiązki sterującej wywalenie niektórych elementów i dokładanie innych
mechanika i przekładka elementów to małe piwo
natomiast elektryka i okiełznanie tego wszystkiego to co innego
juz były takie pytania na forum wielokrotnie
sam ostatnio miałem dylemat czy wywalić benzyne i a wmontować TDI
dawce bym miał po kosztach od znajomego bo za kompletne auto (tylko buda zmasakrowana ale reszta działa) za 2500zł wiec koszt znikomy ale wg moich obliczen to zajeło by mi jakis tydzień czasu zeby dopracować wszystko
ale wyleczyłem sie z tego
ale wg mnie jest duuuuzo pracy.
wymiana komputera, wiązki sterującej wywalenie niektórych elementów i dokładanie innych
mechanika i przekładka elementów to małe piwo
natomiast elektryka i okiełznanie tego wszystkiego to co innego
juz były takie pytania na forum wielokrotnie
sam ostatnio miałem dylemat czy wywalić benzyne i a wmontować TDI
dawce bym miał po kosztach od znajomego bo za kompletne auto (tylko buda zmasakrowana ale reszta działa) za 2500zł wiec koszt znikomy ale wg moich obliczen to zajeło by mi jakis tydzień czasu zeby dopracować wszystko
ale wyleczyłem sie z tego
w sumie nie znam takiego określenia ale brzmi tak poważnie że aż głupio mi cokolwiek o tym stwierdzeniu sądzić <ok>k44761 pisze:fekalioplastyka
a odnośnie taniej jazdy to chyba prościej szybciej i taniej jest wrzucić gaźnik niz przeróbka mechanicznego wtrysku na jednopunkt lub wielopunkt elektroniczny
k44761, Co to ma znaczyc ta twoja feloplastyka ? to ze ten projekt nie wypali czy moze to dotyczy bardziej auta bo ladne to nie jest ,
Poza tym tu nie chodzi tylko o gaz. a bardziej o zmiane auta na lepsze
lepiej wydac pare stowek na przebudowe niz sprzedawac auto za grosze i kupic inne ktore po jakims czasie okaze sie fatalne...
Poza tym tu nie chodzi tylko o gaz. a bardziej o zmiane auta na lepsze
lepiej wydac pare stowek na przebudowe niz sprzedawac auto za grosze i kupic inne ktore po jakims czasie okaze sie fatalne...