[80 B4]termometr fabryczny
[80 B4]termometr fabryczny
Mam pytanko gdzie można nabyć fabryczny termometr do licznika B4 i jaka może być mniej więcej jego cena??
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Zapytam tak tylko przy okazji. Czy sam termometr bez klimatronika będzie działał prawidłowo? Dawno dawno temu sprawdzałem na schemacie i wyszło mi że termometr musi być dołączony do klimatronika. Być może jestem w błędzie bo widziałem na allegro taki termometr z rozpiską podłączenia gdzie klimatronik nie był potrzebny. Z drugiej zaś strony nie widziałem w jednym aucie termometru z klimą "ręczną". Co Wy na to?
NO uściślę trochęcobra pisze:mam obecnie na sprzedaż wyświetlacz z czerwonym podświetleniem oryginał audi za 140zł + wysyłka 5zł priorytetowym listem poleconym
dodatkowo mam wyświetlacz ze st F i 1 uszkodzony wyświetlacz
klimy mieć nie trzeba, bo wyświetlacz nic z klimy nie korzysta
Wyświetlaczy były dwa rodzaje. W B3 były montowane tylko w wersjach bez klimy lub z klima manualną i wyświetlały albo w C albo w F, nie było możliwości przełączenia.
Z kolei w B4 dostępny był w wersji bez klimy, z klima manualna i automatyczna. W przypadku dwóch pierwszych było tak jak w B3. Natomiast w przypadku wersji z kliamtroniciem musiał być bezpośrednio podłączony do sterownika kliamtronica i stamtąd brał sygnał, co pozwala zaoszczędzić na czujniku temperatury i istnieje wówczas możliwość zmiany jednostek wyświetlania.
Nie mniej nawet taki z dwoma jednostkami wyświetlania będzie działał bez klimatronica tylko nie da się poprostu zmienić jednostek.
Te co ma Cobra na fotkach są z B4/C4 i mogą wyświetlać dwie jednostki
Jmm czy dysponujesz może numerami tych wyświetlaczy? Ja mam takowe:
w st.C 4A0919272C - w etce wskazuje zastosowanie w 80,100, A6,V8 itp po 1991r
w st.F 4A0919272D - w etce wskazuje zastosowanie w A6,V8,100 (brak 80)
Więc co? da radę odpalić tego ze st.F ze zmianą jednostek przy pomocy klimatronika?
Więc co? da radę odpalić tego ze st.F ze zmianą jednostek przy pomocy klimatronika?
Numerów nie mam, a przy pomocy klimatronica odpalisz i zmienisz jednostkicobra pisze:Jmm czy dysponujesz może numerami tych wyświetlaczy? Ja mam takowe:
termometr fabryczny
[80 B4 1,9TDI 1Z]
Witam,
Czy ktoś może wie jaka może być przyczyna, że wyświetlacz termomteru fabrycznego przestał wyświetlać? Po zakupie samochodu przez jakiś czas wyświetlał temperaturę, choć nie pokazywał jej dokładnie (czsami była w stpniach F czasami C). Od jakiegoś czasu przestał wogóle cokolwiek wyświetlać.
Czy może to być uszkodzony wyświetlacz czy np podświtlenie?
pozdrawiam,
Witam,
Czy ktoś może wie jaka może być przyczyna, że wyświetlacz termomteru fabrycznego przestał wyświetlać? Po zakupie samochodu przez jakiś czas wyświetlał temperaturę, choć nie pokazywał jej dokładnie (czsami była w stpniach F czasami C). Od jakiegoś czasu przestał wogóle cokolwiek wyświetlać.
pozdrawiam,
Re: termometr fabryczny
Wyświetlacz, podświetlenie, albo czujnik popsutytom79 pisze:[80 B4 1,9TDI 1Z]
Witam,
pozdrawiam,
termometr fabryczny
dzięki.
Ostatnio gdy byłem u mechanika powiedział, że być może wystarczy wymienić podświetlenie termometru, choc nie wiem czy to może pomóc, bo chyba w wyświetlaczu nie ma żarówek do podświetlenia jak np. pod zegarami?
A jak ewnetualnie zdiagnozować ustaerkę żeby upewnić się co jest powodem braku wyświetlania termometru? Czy w tym celu wystarczy wymontować czujnik z przedniego zderzaka czy trzeba wyjmować termometr spod zegarów?
Ostatnio gdy byłem u mechanika powiedział, że być może wystarczy wymienić podświetlenie termometru, choc nie wiem czy to może pomóc, bo chyba w wyświetlaczu nie ma żarówek do podświetlenia jak np. pod zegarami?
A jak ewnetualnie zdiagnozować ustaerkę żeby upewnić się co jest powodem braku wyświetlania termometru? Czy w tym celu wystarczy wymontować czujnik z przedniego zderzaka czy trzeba wyjmować termometr spod zegarów?
Re: termometr fabryczny
jest tam jedna żarówka i trzeba ja wylutować i wlutować nowa, poradzisz sobie bez udziału elektryka, chyba, że lubisz dawać ludziom zarobić :lol:tom79 pisze:dzięki.