[1.9 TDI 1Z] N75.
[1.9 TDI 1Z] N75.
Ostatnimi czasy zauważyłem że smochód lipnie przyspiesza powyzej 3000 tyś obrotow pedał w podłodze a on ledwo sie buja, pogrzebałem na forum na temat N75,postanowiłem go sprawdzic zmostkowałem weżyki niebieski i czerwony i jazda, samochod przyspieszal wolniej ale za to powyżej 3000 tyś dalem w gaz a on szedł bez problemu stanąlem podpiolem weżyk do dolnego krućca zworka i dmuchałem, silnik cały czas pracował okazało sie że powietrze nie wychodziło ani bokiem ani góra a gdy wyłaczyłem silnik dmuchając w wężyk powietrze szło bocznym kruccem , jakis czas temu zauważyłem że N75 przestał cykac a kiedys cykał jak głupi , moje pytanie czy na 100% jest to ten zworek?
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 16:50 przez mysza134, łącznie zmieniany 2 razy.
moim zdaniem prawidłowo dziala n75 jak tak jest chyba ze sie przycina i turbo przeladowywuje i komp odcina dawke ale nie mamy co gdybac niech kolega zrobi logi a jak nie to przynajmniej nich sprawdzi cisnienie manometremmysza134 pisze:stanąlem podpiolem weżyk do dolnego krućca zworka i dmuchałem, silnik cały czas pracował okazało sie że powietrze nie wychodziło ani bokiem ani góra a gdy wyłaczyłem silnik dmuchając w wężyk powietrze szło bocznym kruccem