[1.9TDI 1Z] Czy można zastąpić katalizator?.
[1.9TDI 1Z] Czy można zastąpić katalizator?.
witam czy można zastąpić katalizator strumienicą bo nowy to kosztuje troszke a ewentualnie jakiś przekręt...wybebeszenie czy można...
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 16:51 przez audi1993, łącznie zmieniany 1 raz.
Nawet nie trzeba spawac, wystarczy:
Wykrecic, a raczej odrazu ciac sruby i dac nowe
Wybic srodek za pomoca mlotka i kawalka rury a zawartosc sprzedac
Zamontowac spowrotem
Po takiej operacji nie przestrasz sie ze zacznie przez jakis czas kopcic, wydech sie przeczysci po kilku, kilkunastu kilometrach i bedzie ok, zmiany dzwieku nie powinienes zauwazyc, no wolnych obrotach moze byc troszke bardziej metaliczny. Natomiast moga poprawic sie osiagi, pisze 'moga' poniewaz u mnie zauwazylem ze silnik zaczyna ciagnac troszke wczesniej niz przedtem ale nie mam tego potwierdzonego na hamowni wiec pownosci nie mozna miec.
Wykrecic, a raczej odrazu ciac sruby i dac nowe
Wybic srodek za pomoca mlotka i kawalka rury a zawartosc sprzedac
Zamontowac spowrotem
Po takiej operacji nie przestrasz sie ze zacznie przez jakis czas kopcic, wydech sie przeczysci po kilku, kilkunastu kilometrach i bedzie ok, zmiany dzwieku nie powinienes zauwazyc, no wolnych obrotach moze byc troszke bardziej metaliczny. Natomiast moga poprawic sie osiagi, pisze 'moga' poniewaz u mnie zauwazylem ze silnik zaczyna ciagnac troszke wczesniej niz przedtem ale nie mam tego potwierdzonego na hamowni wiec pownosci nie mozna miec.