Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Cabrio 1,9 TDI 1Z] Liczniki dodatkowe VDO

ODPOWIEDZ
anton

[Cabrio 1,9 TDI 1Z] Liczniki dodatkowe VDO

Post autor: anton » 19 lis 2008, 21:41

Witam,chcial bym prosic was o rade. <ok>

Mam mozliwosc kupna trzech zegarow za 130 zl.Jak myslicie dobra cena?
Tylko jest
maly problem:

Po pierwsze: liczniki sa bez kostki - latwo je dostać?
Po drugie: czy jesli kupie same liczniki to beda pasowly do mojego tunelu czy bedzie koniecznosc kupna licznikow wraz z tunelem
Po trzecie:czytalem u kolegi Solskier o montazu licznikow i wcale to nie jest taka prosta sprawa z założeniem,wymienniki ciepla itd. :cry: Wie ktos moze ile kosztuje taka przerobka wrazz gratami.

Dziex i pozdro
Ostatnio zmieniony 19 lis 2008, 22:59 przez anton, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 19 lis 2008, 22:59

1. Nie "z1" a "1Z"
2. Te zegarki na allegro za 130zł to stanowczo za drogo jak na same zegarki, tunel musi być specjalny pod nie
3. Czasami zdarzają się okazję że ktoś za 200-250zł chce pchnąć zegarki z tunelem i pełną instalacją (wiązka, przekaźniki, wtyczki, czujniki <same czujniki warte ponad 100zł>)
4. Jeśli dobrze pamiętam to będziesz też w 1zeciorze wymieniać podstawkę filtra oleju, coby czujniki gdzieś pochować

anton

Post autor: anton » 20 lis 2008, 21:46

Co do 1 punktu przepraszam

A co do licznikow to tak chodzi o te na allegro,pisalem do chlopka ma poszukac calego okablowania.Więc poczekam.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 21 lis 2008, 08:44

cobra pisze:tunel musi być specjalny pod nie
Nie koniecznie bo ori tunel jest przystosowany do przerobienia na ten pod zegarki (są na wszystko w nim miejsca) ale trzeba mieć popielniczkę - sam tak przerabiałem bo tunel pod zegarki połamała mi poczta polska :mrgreen:
cobra pisze:Jeśli dobrze pamiętam to będziesz też w 1zeciorze wymieniać podstawkę filtra oleju, coby czujniki gdzieś pochować
W wymienniku ciepła jest jeden wolny kanał olejowy tam wiercisz dziurę, gwintujesz i zasadzasz czujnik ciśnienia oleju (bańkę) natomiast na czujnik temperatury to w 1Zecie masz z tłu w głowicy gotowe zaślepione miejsce.

Bez problemu byłbym w stanie Ci to zamontować ale jak by to powiedzieć mieszkasz "troszkę" daleko ode mnie <ok>

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 21 lis 2008, 22:07

A jak to się stało że w cabrio nie masz zegarków?? :?: :!:
Myślałem że we wszystkich były ori montowane :-?

anton

Post autor: anton » 24 lis 2008, 21:25

Solskier:
Bez problemu byłbym w stanie Ci to zamontować ale jak by to powiedzieć mieszkasz "troszkę" daleko ode mnie
Wielkiedzieki,nie ukrywam,ze jak by byloblizej to bym sie zglosil.Ale bede dzialal z tym jak wroce do kraju,lecz najpierw musze oczywiscie znaleźć zegarki :-D

shellah:
A jak to się stało że w cabrio nie masz zegarków??
Myślałem że we wszystkich były ori montowane
Wlasnie mnie tez to dziwi dlaczego nie mam tych zegarkow, a szkoda bo bardzo by si eprzydaly <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl