[80 B3] gniazdo zapalniczki nie działa
[80 B3] gniazdo zapalniczki nie działa
Witam
Nie działa mi gniazdo zapalniczki, chociaz bezpiecznik jest napewno dobry. Co w takiej może być nie tak ? Poprostu gniazdo się popsuło i trzeba je wymienić ?
Pozdrawiam
Nie działa mi gniazdo zapalniczki, chociaz bezpiecznik jest napewno dobry. Co w takiej może być nie tak ? Poprostu gniazdo się popsuło i trzeba je wymienić ?
Pozdrawiam
- Brother_red
- Forum Audi 80
jak Ci się zepsuje audzik, to rozumiem że sobie kupisz nową A4? Co nowe to NOWE, nie? :lol:padawi pisze:Najlepiej WYMIENIĆ co nowe to nowe :mrgreen:
wyjmij zapalniczkę z szufladki i sprawdź stan wiązek, a może prąd do zapalniczki dochodzi, tylko masz zapalniczkę upitoloną? sprawdź miernikiem, jeśli nie ma 12V to rozkręć i poszukaj urwanego kabla... czasami od tego wysuwania szufladki urywa się kabelek
W końcu znalazłem czas i wykrąciłem to gniazdo - okazało się, że nie było wogole podłączone - z obudowy gniazda wystaje tylko wiązka kabli i tyle.
Podłączaliście już to gniazdo kiedyś ? Jak tam się wogóle dobrać do tego ? Czy człowiek o zdolnościach manualnych poniżej średniej (ja) da sobie z tym rade czy lepiej zostawić to fachowcowi ?
Podłączaliście już to gniazdo kiedyś ? Jak tam się wogóle dobrać do tego ? Czy człowiek o zdolnościach manualnych poniżej średniej (ja) da sobie z tym rade czy lepiej zostawić to fachowcowi ?
No właśnie problem leży w tym, że nie widać tych kabli, do których miałbym podłączyć to gniazdo - z obudowy zapalniczki wychodzi ok 3-4 cm kabli i tyle. Na końcówkach jest zdjęta izolacja, może ktoś się kiedyś bawił i porozłączał. Pewnie trzeba rozebrać tą całą konsole środkową żeby dostać się do przewodów...
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
a tam przypadkiem mu nie wystaje kabelek(nie pamietam dobrze ale chyba podwujny) i na koncu tego kabelka jest takie okrągłe czarne ?? bo to jest gniazko i do tego idzie zaroweczka 1,2W taka wsuwana. Do zapalniczki idą dwa kable i są one na wsowki a na nich plasticzki. Przynajmniej u mnie tak jest.cobra pisze:12V po światłach podłączasz do żarówki podświetlenia zapalniczki
-
- Forum Audi 80
to na klucz 8 jest. Musisz zdjac oslone drorzka zmainy biegow (to poroste, przy reczny masz czarna zaslepke trzeba ja wyciagnac i zobaczysz tam jedna srubke na klucz tez 8) pozniej schylasz sie i pod cala popielniczka masz 2 srubki rowniez na 8 klucz, wykrecasz. Tylko najpierw zdejmij pokretla od regulacji wetylacji i ukarza ci sie 2 srubki na srubokret gwiazdke.i to tyle
Witam odswierzam temat mam takie szczęście w nieszczęściu mianowicie jeśli podlacze telefon do ładowania pod zapalniczke to wszystko jest ok ładuje natomiast jeśli wcisne zapalniczke to od razu odskakuje i jak długo bym nie trzymał i tak się nie nagrzeje zrobi się tylko lekko ciepła co w takim przypadku mogę sprawdzić ?? A i podświetlenie też mi dziala