[B2/B3/B4] Podświetlenie popielniczki
Witam wszystkich. Moje próby wymiany żarówki w podświetleniu zapalniczki zakończyły sie porażką. Wszystko przez tą nieszczęsną śrubkę za zapalniczką, którą trzeba odkręcic żeby dostac się do żarówki... Nie potrafię jej za cholerę odkręcic, próbowałem już wszystkich narzędzi, potraktowałem ją WD-40 i dalej nic... Wiadomo że jak bym się zaparł to w taki czy inny sposób wreszcie by puściła ale nie chodzi przecież o to żeby coś zdemolowac czy też połamac. Bardzo proszę o jakąś radę.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Witam, stary temat ale jak jest to nie chciałem zakładać nowego. Problem polega na tym że nie mam podświetlenia popielniczki i zapalniczki już od kupienia mojej taczki b4 wszystko niby podłączone pod popielniczke, żarówka wymieniona ;/ zauważyłem niebieski kabel który sobie leżał za popieliczką zawinięty taśma. znalazlem zdjecie tu na forum i jest ten kabelek tylko nie widać gdzie idzie.
http://imageshack.us/photo/my-images/35 ... c01e85.jpg
sprawdziłem miernikiem, napięcie pojawia się po przekręceniu kluczyka i zanika po wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyka. to on jest odpowiedzialny za podswietlenie popielniczki ?
http://imageshack.us/photo/my-images/35 ... c01e85.jpg
sprawdziłem miernikiem, napięcie pojawia się po przekręceniu kluczyka i zanika po wyłączeniu zapłonu i wyciągnięciu kluczyka. to on jest odpowiedzialny za podswietlenie popielniczki ?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Raczej nie bo z tego co pamiętam popielniczka zapala się po włączeniu świateł np postojowych a nie po przekręceniu kluczyka.Ja bym szukał przyczyny albo w bezpieczniku albo w kablach (wyjmij popielniczkę) bo żarówka jest sprawna?? Z tego co kojarzę (dobrze lub źle) to kabel od podświetlania jest szary z jakimś paskiem i podświetla też pokrętła nawiewów.Zdejmij pokrętła nawiewów i wyjmij popielniczkę i będziesz wszystko wiedział...