Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4] dywaniki gumowe

ODPOWIEDZ

ktore dywaniki?

Czas głosowania minął 30 lis 2008, 21:05

ori czyli nr 1
5
50%
z rantami czyli nr 2
5
50%

Liczba głosów: 10

Awatar użytkownika
MP
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4] dywaniki gumowe

Post autor: MP » 25 lis 2008, 21:05

witam

jako że pierwsze opady śniegu mamy za sobą postanowiłem kupić dywaniki gumowe. Temat na czasie wiec do rzeczy:

dordzcie które będą lepiej "leżały" i będą po prostu dopasowane do audi b4 Avant.
. Na allegro znalazłem 2 modele różni je znacząco kształt dywanika pasażera (przód).

1. http://www.allegro.pl/item484300748_aud ... opery.html
-niby ori do b4 ale nie wiem czy zdadzą egzamin - barak rantu zapobiegającego wylwaniu się stopionego śniegu na podłogę auta; porównywałem z fotami ori na forum no i wyglądaja jak ori a cena 2czy 3 x lepsza niz w aso z tego co pisza na forum
cena 90zl

2. http://www.allegro.pl/item486770968_a4_ ... urier.html
- te maja ranty tylko pytanie o kształt bo dla mnie to są takei raczej uniwersalne a nie dedykowane do b4 ?
cena 50zł

mnie kręcą bardziej te ori bo wydaje mi się że będą lepiej pasowały ale czy nie praktyczniejsze będą nr2?
jakie byście kupili?

Awatar użytkownika
gniado
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gniado » 25 lis 2008, 21:13

te za 50 zł będziesz musiał przyciąć, ale po przycięciu i zrobieniu stoperów samemu (nie ma... nawet jak na aukcji jest napisane że są) są na prawdę ok!

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 25 lis 2008, 21:30

tak się składa, że miałem pare dni temu ten sam dylemat :-)

tak na wstępie: dywaniki Petex nie są ori! to są jedynie dywaniki dedykowane do tego modelu. W ASO sprzedają ori dywaniki do Audi 80 i wiedz mi, że to nie są te same :-) . koszt przednich w ASO 105 zł + 45 zł za tył, a zobaczysz je w tym temacie, bo wbrew pozorom jest w nim również o dywanikach: viewtopic.php?t=22534

zastanawiałem się nad zakupem ori dywaników ale kupiłem te: http://www.allegro.pl/item476839214_dyw ... oclaw.html i polecam je. są ok <ok> fajnie pasują i tylne też są duże - w przeciwieńtwie do tych Petex, o które pytasz (miałem je wcześniej) i tylne są zamałe więc błoto ląduje na tapicerce. wymiar przednich jest identyczny więc różnica jest jedynie w dywanikach na tył. jeżeli komuś nie przeszkadzają małe dywaniki z tyłu, to te Petex też są jak najbardziej OK.

Awatar użytkownika
gocci
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gocci » 25 lis 2008, 21:49

Osobiście jestem użytkownikiem tych ala oryginalnych z pierwszego linka. Dokładnie kupiłem od tego allegrowicza:

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2322414

Transakcja była bezproblemowa więc przy okazji mogę polecić.

Ale wróćmy do dywaników. Pasują idealnie. Przednie w ogóle się nie przesuwają pomimo że nie mam założonych na stoperach(zbyt często je trzepie, a nie chce mi się non stop ich odkręcać). Tylne zaś się troszkę przesuwają ale w na tyle niewielkim stopniu że jestem w stanie przeżyć. Co do jakości, to jest super. W ogóle się nie wycierają(mam ok 1 rok). Cały czas wyglądają jak nówki. Nie zmieniają koloru tzn nie płowieją szarzeją, nie robią się pomarańczowe ani żółte i nie brudzą(po prostu bardzo dobrej jakości). Cena za przesyłkę na większości aukcji spowodowana jest wagą dywaników bo są ciężkie.

Co do tych drugich to jak widać nawet na niektórych zdjęciach zwijają się bo są z cienkiej gumy i ogólnie wyglądają na dużo gorszej jakości. Pewnie po ok roku będziesz miał mocno przetarte pod piętami. Ogólnie wydaje mi się że lepiej zapłacić te 100pln i mieć spokój niż się denerwować i potem narzekać.

Awatar użytkownika
MP
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MP » 26 lis 2008, 10:01

no to mamy tak
1. ori z ASO 150zł komplet
2. Petex ala ori 90zł
3. "uniwersalne z rantami 50zł

przy takich cenach to skłaniam się do skrajnosci albo te za 50zł albo ori
dywaniki w sumie i tak tylko na 3 max 4 miesiace w roku kiedy leży śnieg tak to mam ori welurowe

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 26 lis 2008, 10:51

MP, do swojej listy dopisz jeszcze:
4. Shonek za 95 zl

co do ori z ASO, to widziałem je na żywo i wolałbym albo te Perex, o których wspomniałeś, albo te Shonek. jak juz wspominałem. mam dywaniki i Petex i Shonek - obie marki są godne polecenia. dobrze pasują. różnią się tymi na tył (w Shonek są większe niż w Petex).

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 26 lis 2008, 14:37

Według mnie nie warto wyrzucać 90 zł za te dywaniki nr 1 które i tak za parę miesięcy ściągniesz ja mam nr 2 i spokojnie dają rade

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl