[1.9TDI 1Z] Glośna praca silnika.
[1.9TDI 1Z] Glośna praca silnika.
Witam.Moja niunie głośno słychać wsrodku.zaplon dobrze ustawiony,kąt 51,poduchy nowe,ale jak silnik zimny to mi tak kierownica drży w pionie.Slychać prace motoru.Na przegladzie gość powiedział,że mam wywaloną tuleje metalowo-gumową ramy pomocniczej silnika(wózka).Czy to może powodować nadmierny hałas i drżenie kierownicy(bo jak podniesiesz maskę to cały silnik drży,a jak rozgrzany to mniej drży- wiadomo)?nobo silnik leży na poduchach i tej ramie.drażni mnie juz ten hałas :evil:
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 16:49 przez wasermann, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam! Proponowałbym sprawdzić nie tuleje wózka gdyż do nich przyczepione jest zawieszenie i co najwyżej może głośno pracować (wręcz łomotać), wiem bo wymieniałem ale w jakim stanie jest samo zawieszenie motoru (tuleja olejowa ta montowana do budy) albo od skrzyni. A jak jest hałas - to czy jest szczelny układ wydechowy? Pozdrowionka
To jest tak.Auto no puści dymka nie za dużego na postoju jak jest rozgrzany i mu depnę.nie kopci na siwo.moje spostrzeżenia jeszcze są takie.Jak odpalę to kierownica lata bo lata cały motor.Słychać głośno tą pracę silnika.Co mi się rzuciło to,że jak włącze np. światła do jazdy dziennej to słychać,że je włączyłem bo jest głośniej w tym momencie.Mogę sobie zapalać i gasić i słuchać takie bzy...bzy-obciążenie bo potrzeba więcej prądu(to moja dedukcja).I tak samo jest jak nacisnę sprzęgło do dołu to też jest głośniej.I sprzęgło jest cacy tylko coś moim zdaniem jest wytrzepane,że nie tłumi tego hałasu,dlatego buja tym silnikiem(to nie poduchy bo są nówki takie jakie wyjąłem takie wsadziłem).auto się zwija,ale drażni hałas.Dlatego pisałem czy mogą to być tuleje na wózku bo tak jeden gość na forum radził innemu :?: