B4 2.0 E ABK jaki gaz założyć HELP
B4 2.0 E ABK jaki gaz założyć HELP
Cześć wszystkim, chce założyć gaz do mojej czarnej perły i potrzebuje dobrej rady jaki gaz założyć? jaka generacja II czy III? Przyznam sie szczerze jestem laikiem odnośnie instalacji gazowych i słyszałem różne opinie, że np. tylko II gen. a gdzie indziej znowu że tylko III gen. Bardzo nie chciałbym popsuć sobie autka ale gaz musze założyć ponieważ miesięcznie pokonuje teraz średnio 2500 km. Więc z góry dziękuję za dobre rady 8-) [/b]
Najlepiej IV generacja czyli wtrysk sekwencyjny, co do komponentów nie doradzę ale są na forum osoby, które wiedzą co na rynku najlepsze, zresztą było o tym wieeele tematów co wybrać do ABK, III generacji ze świecą szukać, a i tak nie ma sensu zakładać bo jest droższa od sekwencji, ciężko znaleźć warsztat gdzie to założą i ma gorsze parametry od sekwencji, II generacja jest dobra bo wyjdzie najtaniej, ale wymaga większej uwagi o stan układu WN żeby nie było wystrzałow, no i zauważysz spadek osiągów na PB jak i LPG. Decyzja zależy od grubości portfela, ale oszczędność na instalce może się zemścić w przyszłości.