Witam po wymianie uszczelki ktora padła i wymianie chlodnicy oleju ktora rozleciala sie zaraz po uszczelce teraz na złożonym silniku mam za wysokie obroty na benzynie na luzie tj ok 1200-1400 obrotów róznie to bywa, na gazie zakres ten jest od 1200-1600 co moze być przyczyną tego ze się podniosły ? Co zrobic zeby wróciły do normalnego poziomu wczesniej było normalnie 900 przed wymiana nie było z tym problemów.
Myślałem zeby podpiąc kompa pod samochod tylko czy to coś da?
Z góry dzieki za pomoc.
[80 B4 2.0 ABK] Za duże obroty na luzie
[80 B4 2.0 ABK] Za duże obroty na luzie
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2007, 08:44 przez nitro20, łącznie zmieniany 2 razy.
Chętnie sie umówię na wizytę tylko jakis inny możliwy termin.
Zauważyłem ze obroty jezeli na spadną poniżej tysiąca są gdzie ok 1400 wystarczy musnąc pedał od gazu i lecą w dół na normalny poziom tylko wkurza mnie takie cos czy cos sie moze blokowac?
Na komputer samochod był podłączony i był jakiś błąd ale co dziwne nie wyświetliło co to za błąd w karzym razie skanowany lecz silnik na benzynie jakoś kuleje ( dochodzi do momentu w którum miałby zgasnąc obroty spadają a potem jak by sie załączało ssanie i chop do góry
Zauważyłem ze obroty jezeli na spadną poniżej tysiąca są gdzie ok 1400 wystarczy musnąc pedał od gazu i lecą w dół na normalny poziom tylko wkurza mnie takie cos czy cos sie moze blokowac?
Na komputer samochod był podłączony i był jakiś błąd ale co dziwne nie wyświetliło co to za błąd w karzym razie skanowany lecz silnik na benzynie jakoś kuleje ( dochodzi do momentu w którum miałby zgasnąc obroty spadają a potem jak by sie załączało ssanie i chop do góry