[b4 .3]problem z hamulcami migajaca kontrolka
-
- Forum Audi 80
[b4 .3]problem z hamulcami migajaca kontrolka
witam. ostatnio podczas hamowania zaswiecila sie mi kontrolka od okladzin nie jest to od recznego ta kontrolka, ale teraz jak jade samochodem to ona co chwile mi sie zaswieci i zaraz zgasnie nawet gdy nie hamuje. ostatnio na tyle byly wymieniane tarcze i klocki oraz klocki z przodu.
- czester-11
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- czester-11
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- czester-11
- Forum Audi 80
WOJTEK26 pisze:Bardzo żadko wystepowały klocki z czujnikami zuzycia w B4.
chyba w B3 ??
to pewnie masz za malo plynu hamulcowego sprawdz to jak kolega mowi, tez cos takiego mialem kiedys
a hamulce jakie masz? pedal twardy czy daleko zchodzi?? powinien byc twardszy niz przed zmiana klockow, jezeli tak nie jest to dolewka plynu i odpowietrzanie ukladu bo moze mechanik lipee zrobil.
- czester-11
- Forum Audi 80
jak juz bedziesz robil ogledziny to sprawdz sobie stan przewodoch hamulcowych , chodzi mi o tegumowate laczniki przy samych zaciskach, bo lubia pekac moze ci plyn uciekac a wtedy lipka,, u mnie tak mrygala lampka ale z czasem coraz mocniej a hamulce zaczelu mi na jedna strone brac a potem tylko lewy przod, kupilem reperaturki , koszt ok 120 zl za komplet na 4 zaciski razem z plynem i przewodami o ktorych wyzej pisalem, jeden dzien roboty z kumplem i wszystko wymienilismy na nowe jedynie obudowy zaciskow zostalu, i teraz plyn stan trzyma a i hebel kosmiczny jest na 4 odrazu lapie i w miejscu staje,
no i na klockach zaoszczedzilem juz bo od wymiany (maj) musial bym juz 2 razy zmienaic zponiewaz nierowno braly .
no i na klockach zaoszczedzilem juz bo od wymiany (maj) musial bym juz 2 razy zmienaic zponiewaz nierowno braly .
-
- Forum Audi 80
sprawdze ten poziom. a no moze bo on mi cos mowil przy wymiane tylnych klockow ze tloczek byl zardziewaly troche i nie dociskal do konca, i strzelal mi za kazdym razem ABS jak hamowalem na malej predkosci....on chyba jak dobrze pamietam polal te zaciski WD-40 i powiedzial ze mialy chodzic rdza pusci przez chwile bylo dobrze ale od niedawna znowu strzela ABS ale juz mniej.... kurcze na nowe zasicki mnie nie stac na tyl bo koszt ponad 300 zl za sztuke a regeneracje nikt niechce w mojej okolicy zrobic.....
słabe hamulce
Własnie koledzy szukam odpowiedzi na mój problem mianowicie bardzo słabo hamuje mi moja audiczka a tydzień temu zmieniałem klocki i starty był tylko jeden przedni z lewej strony wewnętrzny reszta w bardzo dobrym stanie, i jak chamuje to siła hamowania jest bardzo mała a ABS sie włacza cały czas, odpowietrzałem już układ i nic z tego co to może być ?
- czester-11
- Forum Audi 80
ktorys tloczez z przodu nie chodzi jak powinien. najprawdopodobniej sie gumka porwala i dostal wody a wtedy juz nic go nie uchroni z czasem coraz bardziej bedzie sie zacinal u mnie tak na tyle bylo jedno kolo wogule nie reagowalo az stanol calkiem jak mu rkaw zapielem i ani drgnie, kupilem reperaturki jak wyzej pisalem i z kumplem zaknelismy sie na dzien w garazu od 9 do 2 w nocy nam zeszlo z przerwami ale wszystko wyczyszczone , zregenerowane i zakonserwowane chodzi jak brzytwa najgorzej jest z tylnimi zaciskami w b3 bo w b4 jest latwiej, korzystalem przy tym z fotostory z naszego forum o regeneracji zaciskow pomocna rzecz
konieczkoo18 gdybys mieszkal blizej to moglbym ci pomoc w tym ale jest jak jest ..
[ Dodano: 2008-11-30, 17:18 ]
a i dla pewnosci sprawdz czy ci wszystkie zaciski chodza, podnies auto i wcisnij hamulec i niech ktos sprubuje kolem ruszyc o tyl mi chodzi.a szczegulnie prawy tyl bo to jest ostatnie kolo w ukladzie wiec jezeli bedzie slabiutko to albo pompa , albo regeneracja zaciskow
konieczkoo18 gdybys mieszkal blizej to moglbym ci pomoc w tym ale jest jak jest ..
[ Dodano: 2008-11-30, 17:18 ]
i bedzie gorzej bo lewa strona przod jest pierwsza czyli tylko do niej dochodzi najwiecej cisnienia z serwa, starty masz wew klocek po podejrzewam ze gumki na prowadniczkach masz pekniete i sie zacinaja, zdemontuj kolo i nniech ktos na odpalonym aucie powciska ci hamulec sprawdz czy te prowadniczki dobrze chodza , najlepiej to by bylo gdybys zdemontowal calkiem zacisk i wtedy recznie to zrobil, ale wiem ze to za duzo robotyTomekDj pisze:słabo hamuje mi moja audiczka a tydzień temu zmieniałem klocki i starty był tylko jeden przedni z lewej strony wewnętrzny reszta w bardzo dobrym stanie,
a i dla pewnosci sprawdz czy ci wszystkie zaciski chodza, podnies auto i wcisnij hamulec i niech ktos sprubuje kolem ruszyc o tyl mi chodzi.a szczegulnie prawy tyl bo to jest ostatnie kolo w ukladzie wiec jezeli bedzie slabiutko to albo pompa , albo regeneracja zaciskow
-
- Forum Audi 80