[ALL] Rezanie filtra kabinowego
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Czyli jak podstawka pod filtr ma trzy otwory na śruby mocujące to mam użyć filtra bez ramki a gdy ma dwa to filtra z ramką ?
Mam dokładnie taką podstawkę pod filtr
http://www.allegro.pl/item477221895_477221895.html
jaki filtr kupić i czy czegoś tu nie brakuje ?
Czy ta podstawka też pasuje plug&play do acoq '89 ?
Mam dokładnie taką podstawkę pod filtr
http://www.allegro.pl/item477221895_477221895.html
jaki filtr kupić i czy czegoś tu nie brakuje ?
Czy ta podstawka też pasuje plug&play do acoq '89 ?
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
dzisiaj zamontowałem tą swoją obudowę a na dodatek gdzieś w garażu miałem upchany filtr - niestety był z ramką - zatem szlifierka i obciąłem naddatki plastiku i ładnie wszedł - niestety z ramką do tej obudowy jest niestety ciut węższy więc musiałem brzegi zakleić taśmą druciarstwo pierwsza klasa ale wytrzyma do następnej wymiany oleju
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
8A0 819 441 A - ramka
Sugeruję kupić razem ze śrubami bo są nietypowe jak ci wpadnie w kanał czy cuś to kaplica, z uszczelką (stara może być wygnieciona) i metalową obejmą spinającą komorę wentylatora z obudową oraz najważniejsze uszczelkę na plastik podszybia aby woda z szyby nie leciała ci na filtr.
Niech ci w ASO dorzucą od razu filtr odpowiedni.
Sugeruję kupić razem ze śrubami bo są nietypowe jak ci wpadnie w kanał czy cuś to kaplica, z uszczelką (stara może być wygnieciona) i metalową obejmą spinającą komorę wentylatora z obudową oraz najważniejsze uszczelkę na plastik podszybia aby woda z szyby nie leciała ci na filtr.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Za taki zestaw w ASO to zapłacisz minimum 100zł.. Nie przesadzasz z tymi uszczelkami? U mnie wszystkie były w dobrym stanie i te nowe śrubki... Po co? Chyba że ktoś jest aż tak niezdarny i je zgubi...GreenGreen pisze:8A0 819 441 A - ramka
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
lepiej przewidywać niż później latać tam i z powrotem.
Uszczelki u mnie np też były w dobrym stanie - jak auto z fabryki wychodziło teraz bardziej przypominały liście pod podszybiem
Może się też zdarzyć że jakaś śrubka się skiepści a że są nietypowe to w lokalnym metalowym jej nie kupimy. Także jak ktoś nie ma garażu lub wie że bywa niezdarą to niech lepiej kupi cały zestaw. Ja np użyłem uszczelki do okien a jedną śrubę która była pordzewiała wymieniłem na zapas który na szczęście miałem z innej audiczki
Uszczelki u mnie np też były w dobrym stanie - jak auto z fabryki wychodziło teraz bardziej przypominały liście pod podszybiem
Może się też zdarzyć że jakaś śrubka się skiepści a że są nietypowe to w lokalnym metalowym jej nie kupimy. Także jak ktoś nie ma garażu lub wie że bywa niezdarą to niech lepiej kupi cały zestaw. Ja np użyłem uszczelki do okien a jedną śrubę która była pordzewiała wymieniłem na zapas który na szczęście miałem z innej audiczki
Witam, a czy taki filtr z ramką będzie pasował do audi 80 b3 jeśli nie mam ramki a ni filtra obecnie? Bo wydaje się taki dość długi:
http://moto.allegro.pl/item601175168_fi ... ramka.html
http://moto.allegro.pl/item601175168_fi ... ramka.html
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt: