Audio w b3 - wybor glosnikow
Kyjo#81 pisze:Fundusz - 200 zł
Myslę, żeby z tyłu dochodził jakiś przyjemny basik i tyle .NIe jestem miłosnikiem wielkiego Łomotu... chodzi mi o jakościowy dzwiek.
Przód 10 i sprawuja się Ok, tylko ten tył ...coś musze tam włozyć
Ale nie koniecznie chodzi tutaj o wielki hałas, wole jakość
- jakiś ładny basik ))
o wzmacniaczu też nie marzę
Może to :
http://www.allegro.pl/item492422809_bos ... _wawa.html
Średnica magnesu 10 cm
Średnica głośnika 16 cm
Grałem nimi na wzmacniaczu z zasilaniem +- 38 V ( Altusy 75 Watt są do tego wzmaka za małe ! ) doszedłem do połowy głośności ( -10 dB) i głośniczki grały perfekt bez zniekształceń , naprawdę są to badzo fajne głośniki i myślę że przy dobrym radiu to nawet sub jest niepotrzebny jak takie dasz na tył
[ Dodano: 2008-11-28, 20:18 ]
Kyjo#81 pisze:zakupiłem głośniki MAGNAT edition 162 [ 45- 20.000 Hz 50/200W ] 16stki
Jutro montaż;) , ma ktoś takie ? poprosze o OPINIE
One niezbyt mi się widzę bo wysokotonowy "wisi" na magnesie
Głośniki wysokotonowe w linku powyżej ( jest również wersja 16 cm ) wiszą na koszu a membrana niskotonowego ma kopułkę ( nie ma dziury w środku na której wisi tweter )
Z drugiej strony to Magnat więc dobra firma, i moc podaje w miare bez przesady " RMS 50 W " choć myślę że moc RMS 50 W przy 16 cm to jeszcze przesada
-
- Forum Audi 80
ja mam w tylnej półce aż 20cm bassy, koło których postawiłem tweeterki (muszę w końcu zerknąć na co to za firma tych głośników basowych i jakiej są mocy - bo nie pamiętam) a takie duże głośniki mam ze względu na to iż jak kupiłem autko to już takie dziury były wielkie | w poprzedniku (Audi B3) miałem 165mm Magnaciki Classic 163 i grały jak dla mnie również wyśmienicie połączone z radiem, które mam nadal (Pioneer DEH-2900MP)
do obecnego auta przymierzam się zakupić taschki na drzwi przednie bo mi tył zagłusza przód i wsadzić tam jakieś 16,5 cm wooferek - wtedy odłączyłbym głośniki w drzwiach tylnych bo i tak ich nie słychać
do obecnego auta przymierzam się zakupić taschki na drzwi przednie bo mi tył zagłusza przód i wsadzić tam jakieś 16,5 cm wooferek - wtedy odłączyłbym głośniki w drzwiach tylnych bo i tak ich nie słychać
viewtopic.php?t=4704 - Czytajcie ludzie czytajcie bo widze, że co niektórzy nadal w lesie są... :lol:
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Chociaż jeden umie czytaćpiku pisze:viewtopic.php?t=4704 - Czytajcie ludzie czytajcie bo widze, że co niektórzy nadal w lesie są... :lol: