Witam,
Od pewnego czasu mam problem z brakiem podświetlenia świateł mijania na desce rozdzielczej.Swiatła oczywiście są ale włączam je na wyczucie tylko ta czerwona dioda się nie pali.Nie wiem czy to może wina bezpiecznika(bezpiecznik o jakim numerze jest za nie odpowiedzialny?(??)*)
pozdrawiam.
* - nie zgodne z Regulaminem!
[80 B4 2.0 ABT]podświetlenie świateł mijania
[80 B4 2.0 ABT]podświetlenie świateł mijania
Ostatnio zmieniony 29 lis 2008, 16:34 przez szymeross, łącznie zmieniany 1 raz.
Światła mijania nie mają żadnego podświetlenia na desce rozdz. a już napewno nie czerwoną diodą. w bardzo nielicznych egzemplażach było kontrolka świateł mijania w liczniku, ale zielona.szymeross pisze:Od pewnego czasu mam problem z brakiem podświetlenia świateł mijania na desce rozdzielczej.Swiatła oczywiście są ale włączam je na wyczucie tylko ta czerwona dioda się nie pali.Nie wiem czy to może wina bezpiecznika(bezpiecznik o jakim numerze jest za nie odpowiedzialny???)
może chodzi ci o halogeny? jeśli tak to jeśli światła się zapalają a brak tylko podświetlenia przycisku, to bezpiecznik jest ok, a musisz wymienić żarówke, a o ytm tematów było sto, więc ten nadaje się do kosza.
viewtopic.php?t=3488#240528
[ Dodano: 2008-11-29, 14:42 ]
albo www.rezacze.pl -> Warsztat -> Kliknąć obrazek z Garfieldem -> Naprawa podświetlenia cz. I lub II
[ Dodano: 2008-11-29, 14:42 ]
albo www.rezacze.pl -> Warsztat -> Kliknąć obrazek z Garfieldem -> Naprawa podświetlenia cz. I lub II
PawelG pisze:Światła mijania nie mają żadnego podświetlenia na desce rozdz. a już napewno nie czerwoną diodą. w bardzo nielicznych egzemplażach było kontrolka świateł mijania w liczniku, ale zielona.szymeross pisze:Od pewnego czasu mam problem z brakiem podświetlenia świateł mijania na desce rozdzielczej.Swiatła oczywiście są ale włączam je na wyczucie tylko ta czerwona dioda się nie pali.Nie wiem czy to może wina bezpiecznika(bezpiecznik o jakim numerze jest za nie odpowiedzialny???)
może chodzi ci o halogeny? jeśli tak to jeśli światła się zapalają a brak tylko podświetlenia przycisku, to bezpiecznik jest ok, a musisz wymienić żarówke, a o ytm tematów było sto, więc ten nadaje się do kosza.
Nie świateł mijania tylko pozycyjnych
Dokładnie. Niektórzy rezają ją tak, żeby działała razem ze światłami mijaniaPawelG pisze:skoro tak powiadasz... Ja widziałem jak dzieła ta kontrolka u kolegi na spociku, ale może była dorezana.chips pisze:Kolego mam tę kontrolkę i wiem do czego służy. W Audi 80 B3/B4 nie było kontrolki świateł mijania