Głosniki - opinie - Boschmann
Głosniki - opinie - Boschmann
Przeglądając strony internetowe na większosci ludzie piszą że są to słabe głośniki, że mało wytrzymują i że są ogólnie do..... Chciałem się zapytac posiadaczy owych głośnikow co o nich sądzą. Mam z przodu 10cm Blaupunkta 180 W i z tyłu 13 cm +tweetery również 180 W. Ale to mi nie wystarcza. A oferta Boschmanna bardzo mnie zaintersowała pod względem ceny. Więc kupowac czy nie ?? mam max do wydania 200 zł na głośniki przód i tył :->
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 12:18 przez Olszak, łącznie zmieniany 2 razy.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tanie mięso psy jedzą jak to się mówi, ale do meritum.
Sprzęt firmy Boschmann jest wizualnie bardzo ładny - osobiście podoba mi się kilka modeli głośników. Ale niestety na tym się kończy. Producent poza wyglądem obdarzył swoje produkty słabymi podzespołami co skutkuje słabą efektywnością i wytrzymałością.
Co do głośników które ty posiadasz to nie wierz w moc którą podałeś - jest to moc maxymalna - impulsowa. Natomiast mocy RMS/sinusoidalnej mogą mieć nie więcej niż 50W.
Jeśli chcesz żeby grało ci w autku przyzwoicie to daruj sobie tył - jak byś POCZYTAŁ FORUM PRZED NAPISANIEM TEGO TEMATU to byś o tym wiedział i ja bym nie musiał o tym pisać. Ale trudno. 200zł to nie jest duża kwota na wypasione CA ale jeśli je sensownie zainwestujesz to coś z tego może być. Polecam ci własnoręczne wyprodukowanie taszek - koszta znaaaacznie spadają. Do tego jakiś odseparowany zestawik do przodu np Helix Dark Blue 62.1 i będziesz na prawdę zadowolony.
Więc nie radzę inwestować w 2 zestawy buszmanów, alpierdów czy podobnych "marek" a w jeden o lepszych parametrach i firmowy. Właściwie to w ogóle odradzam od montowania zestawów z przodu i z tyłu...
Sprzęt firmy Boschmann jest wizualnie bardzo ładny - osobiście podoba mi się kilka modeli głośników. Ale niestety na tym się kończy. Producent poza wyglądem obdarzył swoje produkty słabymi podzespołami co skutkuje słabą efektywnością i wytrzymałością.
Co do głośników które ty posiadasz to nie wierz w moc którą podałeś - jest to moc maxymalna - impulsowa. Natomiast mocy RMS/sinusoidalnej mogą mieć nie więcej niż 50W.
Jeśli chcesz żeby grało ci w autku przyzwoicie to daruj sobie tył - jak byś POCZYTAŁ FORUM PRZED NAPISANIEM TEGO TEMATU to byś o tym wiedział i ja bym nie musiał o tym pisać. Ale trudno. 200zł to nie jest duża kwota na wypasione CA ale jeśli je sensownie zainwestujesz to coś z tego może być. Polecam ci własnoręczne wyprodukowanie taszek - koszta znaaaacznie spadają. Do tego jakiś odseparowany zestawik do przodu np Helix Dark Blue 62.1 i będziesz na prawdę zadowolony.
Więc nie radzę inwestować w 2 zestawy buszmanów, alpierdów czy podobnych "marek" a w jeden o lepszych parametrach i firmowy. Właściwie to w ogóle odradzam od montowania zestawów z przodu i z tyłu...
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Boschmann ALX 122 SP - http://www.allegro.pl/item488768847_bos ... _a770.html
Odsłuchajcie tego, a zobaczycie że nawet Boschmann ma perełki. To jedyny w miarę dobry sub wyżej wymienionej firmy.
Co do zwykłych głośników 10cm/13cm itp Boschmann robi bardzo tanie głośniki i jakoś jest taka jaka cena.
Odsłuchajcie tego, a zobaczycie że nawet Boschmann ma perełki. To jedyny w miarę dobry sub wyżej wymienionej firmy.
Co do zwykłych głośników 10cm/13cm itp Boschmann robi bardzo tanie głośniki i jakoś jest taka jaka cena.
Posłuchałem rady Doc'a (dzięki serdeczne ) i zakupiłem taki zestaw woofery H16 + tweetery T5 + zwrotnice C2 wszystko firmy Signat. Zamontowałem to w taschkach własnej roboty i powiem tak, że z perspektywy pół rocznego używania nie zamieniłbym na nic innego. Polecam Ci dozbieranie troche pieniędzy i zainwestowanie w dobry sprzęt.
Ja już coś o CA wiem właśnie od ciebie Oofol. Żeby inwestowac w przód, tył zostawic w spokoju. Nie jestem tam jakimś zaawansowanym słuchaczem. Nie chce mi sie rezac tylnej półki żeby wstawic 16cm(a pewnie był by basik a o to mi chodzi) dlatego patrze na głośniki o fabrycznych rozmiarach. A w tym temacie chciałem się tylko dowiedziec o i Boschmannie
oki chcesz wiedziec cos na temat boschmana miałem tego sporo i jeśli nie lubisz zostawac przy jednym to jest ok, ja mieniałem srednio co pare miesiecy :mrgreen:
na dłużej zostały mi tweetery od zestawu
http://www.allegro.pl/item496200524_zes ... 03cti.html
i ci powiem że mi jeden pierdzi...
ten głosnik co AUDI_A6 podaje tez mi bardzo podpasował
długo grał <ok> ale i jego niestety przykry los spotkał cewka staneła od tak sobie w poprzek a co za tym idzie charczał. ale nie ma ze boli i na złom go nie wywaliłem
do dzis mi działa a naprawianie duzych głosników to nie problem :lol:
wnioski:
jakość wykonania do kitu
jakosc dzwieku średnia, słyszałem cos gorszego :mrgreen:
cena do jakosci hmm bywa różnie zalezy od modelu
na dłużej zostały mi tweetery od zestawu
http://www.allegro.pl/item496200524_zes ... 03cti.html
i ci powiem że mi jeden pierdzi...
ten głosnik co AUDI_A6 podaje tez mi bardzo podpasował
długo grał <ok> ale i jego niestety przykry los spotkał cewka staneła od tak sobie w poprzek a co za tym idzie charczał. ale nie ma ze boli i na złom go nie wywaliłem
do dzis mi działa a naprawianie duzych głosników to nie problem :lol:
wnioski:
jakość wykonania do kitu
jakosc dzwieku średnia, słyszałem cos gorszego :mrgreen:
cena do jakosci hmm bywa różnie zalezy od modelu