witam.
od niedawna nie dziala mi tylna wycieraczka. po rozebraniu wszystkiego doszczetnie- okazalo sie ze szczotki w silniku juz niedomagaja. wymontowalem jedna i chcialem dokupic ale nie moge nigdzie znajsc, na necie tez szukalem i nic nie znalazlem nawet troche podobnych nie ma . jestem z Olkusza. bardzo prosze o pomoc i pozdraiwiam.
[ b4 1.9 TDI 1Z Avant]Pomocy! silnik tylnej wycieraczki
szukaj w sklepach z czesciami do alternatorów , rozruszników, ostatnio własnie w takim sklepie znalazłem szczotki do szczotko trzymacza które trzeba było tylko przelutować a orginalny kosztował ponad 100 a szczotki tylko 8zł.
ewentualnie u ludzi którzy naprawiaja sprzęt AGD np. pralki odkurzacze itp.
ok. dopadlem szczotki i zrobione, koszt 6zl. przelutowalem ale okazalo sie ze silnik slaby( bylo delikatne zwarcie na lucie szczotki - lut zmniejszony , dodany jeszcze jeden przewod od masy i chodzi ) dzieki i pozdrawiamwenon pisze:szukaj w sklepach z czesciami do alternatorów , rozruszników, ostatnio własnie w takim sklepie znalazłem szczotki do szczotko trzymacza które trzeba było tylko przelutować a orginalny kosztował ponad 100 a szczotki tylko 8zł.
no witam jesli jest taka sprawa to chodzi o sprezyne, juz sie za bardzo rozciagnela. musisz pokabinowac zeby ja troche( np... skrocic ) powodzenia i pozdrawiameM-dzeJ pisze:witam podepne się do tematu.
Mi tylna wycieraczka działa ale wycieraczka dotyka do szyby może w 10% ruchu wycieraczki. Reszta ruchu odbywa się w powietrzu, jak się reguluje tylną wycieraczkę żeby dociskała do szyby ?