Moc głośnikow do mocy radia ?
Moc głośnikow do mocy radia ?
Witam.
Posiadam śliczną B4 oraz radio JVC 4x35W z przodu są dwa(chyba fabryczne)głośniki no i tu nasuwa mi się pytanie: Jakie głośniki mogę podpiąć na półke? chodzi mi o głośniki 6x9 żeby ładnie grało no i żeby radyjko dawało rade.
Prosze o Firme model i moc lub linki.
Pozdrawiam.
Posiadam śliczną B4 oraz radio JVC 4x35W z przodu są dwa(chyba fabryczne)głośniki no i tu nasuwa mi się pytanie: Jakie głośniki mogę podpiąć na półke? chodzi mi o głośniki 6x9 żeby ładnie grało no i żeby radyjko dawało rade.
Prosze o Firme model i moc lub linki.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 15:08 przez adidoom, łącznie zmieniany 1 raz.
Podanie gotowego rozwiązania graniczy z cudem. To co dla jednego gra pięknie dla innego jest nie do przyjęcia. Różne są gusta i upodobania. Spróbuj wybrać się do sklepu z car-audio, niekoniecznie z zamiarem zakupu, ale posłuchać różnych głośników. Zwykle można poprzełączać różne głośniki i coś sobie wybrać. Ja tak się czasami bawię i doszedłem do wniosku, że cena nie zawsze jest wykładnią jakości. Samą mocą głośnika nie sugeruj się, tej wielkości głośnik wytrzyma każde radio.
Co do ogólnych parametrów to pod radio z określoną mocą (w twoim przypadku 4x35W)
należy podłączać MINIMUM tyle ile jest mocy na kanał (minimum 4 głośniki po 35W każdy)
Jeśli ktoś podłączy mniejszy moc głośnika to będzie grało normalnie ale do czasu
np. gdy da się na maxa głośność to głośniki zaczną poważnie "charczeć" aż się spalą
należy podłączać MINIMUM tyle ile jest mocy na kanał (minimum 4 głośniki po 35W każdy)
Jeśli ktoś podłączy mniejszy moc głośnika to będzie grało normalnie ale do czasu
np. gdy da się na maxa głośność to głośniki zaczną poważnie "charczeć" aż się spalą
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Panowie przed wczoraj mój staruszek sprawił sobie nowe radyjko - Keenwood W6537U (drugi model od góry z aktualnej kolekcji)
Podłączyłem je u siebie i....
Masakra... Radio gra wyrąbiście... Tuner łapał dużo więcej stacji niż mój (DEH-2900MP) A na CD to już w ogóle było fajnie... Wzmacek jest tam 4x50W a sinusu producent podaje 27W (jak u mnie) ale dzięki zastosowanym tam filtrom gra o wiele lepiej! bardziej wyraziście, głośniej i po prostu lepiej! USB to też wielki atut - z 1 piosenki na 2 w mgnieniu oka przełącza! Polecam je każdemu jest po prostu rewelacyjne - i lepsze niż ALpine (parametrami przewyższa droższe modele)!
Podłączyłem je u siebie i....
Masakra... Radio gra wyrąbiście... Tuner łapał dużo więcej stacji niż mój (DEH-2900MP) A na CD to już w ogóle było fajnie... Wzmacek jest tam 4x50W a sinusu producent podaje 27W (jak u mnie) ale dzięki zastosowanym tam filtrom gra o wiele lepiej! bardziej wyraziście, głośniej i po prostu lepiej! USB to też wielki atut - z 1 piosenki na 2 w mgnieniu oka przełącza! Polecam je każdemu jest po prostu rewelacyjne - i lepsze niż ALpine (parametrami przewyższa droższe modele)!