[80/90 B3/B4] podświetlenie el. szyb
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Już gdzies pisałem dokładnie jak sie tam dobrać. Opisywałem to chyba w przełaczniku szyberdachu. Tyle że w przypadku panelu sterowania u kierowcy ptrzycisków obok siebie jest kilka i naprawdę żeby wyjąć cały przełacznik z panelu to nie lada robota, dlatego zabrałem sie do tego od drugiej strony. Wyjąłem od góry ten przełacznik, żeby móc od góry przełacznika naciskać taki mału siwy kwadracik a jednocześnie z drugiej strony podważać zamykanie całego przełącznika. Jakoś sie udało. Tzreba trochę pokabinować, ale da radę. Mi sie udało. Jeśli bedę kłopoty to proszę pisać. Przy chwili wolnego czasu postaram sie to opisać najdokłądniej jak sie da.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
rozmontowałem dzisiaj wszystko... uff.. podświetlenie szyberdachu już świeci..
najpierw wyjąłem panel, potem cały przełącznik z panela a potem próbowałem wyciągnąć przycisk..ale...jakies opory miałem bo za bardzo nie chciało iść...spróbowałem od drugiej strony i rozmontowałem przełącznik, a dopiero potem wyjąłem sam przycisk..
przelutowałem diodkę i cacy..
Pozdro i dzieki wszystkim za cenne rady
najpierw wyjąłem panel, potem cały przełącznik z panela a potem próbowałem wyciągnąć przycisk..ale...jakies opory miałem bo za bardzo nie chciało iść...spróbowałem od drugiej strony i rozmontowałem przełącznik, a dopiero potem wyjąłem sam przycisk..
przelutowałem diodkę i cacy..
Pozdro i dzieki wszystkim za cenne rady
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
czesc mam ten sam problem, tzn migajace podswietlenie od przycisku od kierowcy no i podswietlenie przycisku od lusterek elektrycznych, spoko rozebralem ta kostke od podswietlenia lusterek, sa male dwie zaroweczki, jedna jest spalona, wylutowanie nie problem ale prosze mi powiedziec gdzie moglbym dostac takie malutkie zaroweczki???ktos wie?? w aso?? watpie by na stacji benzynowej takie byly, zas w aso mnie skasuja i beda cuda wymyslac!
Po pierwsze w ASO nie skasują Cię za żarówkęxxtomek pisze:czesc mam ten sam problem, tzn migajace podswietlenie od przycisku od kierowcy no i podswietlenie przycisku od lusterek elektrycznych, spoko rozebralem ta kostke od podswietlenia lusterek, sa male dwie zaroweczki, jedna jest spalona, wylutowanie nie problem ale prosze mi powiedziec gdzie moglbym dostac takie malutkie zaroweczki???ktos wie?? w aso?? watpie by na stacji benzynowej takie byly, zas w aso mnie skasuja i beda cuda wymyslac!
Po drugię raczej nie będą ich mieli
Po trzeci kupisz taka zarowke w sklepach elektronicznych 1-1,1W
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[b4 Tdi] re panele el szyb i lusterek
No tak troszkę inaczej , panel masz rozbudowany o el tylne szybki. Ale panel zupełnie jak w audi 100
-
- Forum Audi 80