[80 B4 1.9TDI 1Z] Jaka prędkość maksymalna?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Labiel, ja mialem kiedys b2 to byla miekka ale b4 to juz twardzizna chyba przez te 15tki a 160 to jechałem i to bez problemow a wiecej to napewno pojedzie :shock:
[ Dodano: 2007-04-01, 11:57 ]
bo na 4ce 4000obrotów nie problem a w dieselu to chyba juz dobre obroty
[ Dodano: 2007-04-01, 12:05 ]
zreszta miałem wtedy zapchanego kata po wypieprzeniu srodka auto jest duzo żywsze :lol:
[ Dodano: 2007-04-01, 11:57 ]
bo na 4ce 4000obrotów nie problem a w dieselu to chyba juz dobre obroty
[ Dodano: 2007-04-01, 12:05 ]
zreszta miałem wtedy zapchanego kata po wypieprzeniu srodka auto jest duzo żywsze :lol:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No też właśnie mówie, jeśli ja przy swoim 1,6 TD Intercooler 160 km/h mam bez większego problemu to tym bardziej 1,9 TDi poleci znacznie wiecej, w końcu mocniejszy silnik. A co do twardości autka, to może faktycznie, miękka w dosłownym znaczeniu tego słowa to b3/b4 nie są, ale bardzo dobrze amortyzują. Wcześniej miałem Golfa Mk II więc trochę wiem co to twarde zawieszenie. Wytrzęsło mnie na tych dziórkach jak nie wiem, no i na wybojach przy prędkości 120 km/h juz strach jechać bo podbijała za bardzo samochód. Ja swoim B3 po tych samych wybojach miałem 160 km/h i prawie ich nie odczółem a tym bardziej jak miałem jeszcze dwóch pasażerów i autko bylo dociażone, to trzymało sie jezdni jak nie wime.
no tak moje zato w zakretach jak przyklejone jestem zadowolony a z wybitym katem to boje sie próbowac ale na 5tym biegu jak mam 2200obrotów i wcisne gaz to ciagnie i to niezle nie musze redukowac przy wyprzedzaniu i do 3500 smiało :-o
[ Dodano: 2007-04-01, 12:41 ]
predkosciomiez u mnie przestałdziałac wiec nie wiem ile jade szopka jak przejeżdżam koło fotoradarów haha
[ Dodano: 2007-04-01, 12:41 ]
predkosciomiez u mnie przestałdziałac wiec nie wiem ile jade szopka jak przejeżdżam koło fotoradarów haha
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witam
piszecie ze jezdzicie ponad 200 i jeszcze chcecie wiecej, tylko teraz pyt jak czesto latacie z taką prędkością i czy zdajecie sobei sprawe jak mocno żyłujecie wasze motorki kręcąc ich do takich obrotów? Diesel to nie wyscigówka i aby służył długo i dobrze to należy nim jeżdzić do 160max(tylko gdzie z takimi predkosciami, bo napewno nie po drogaw w Kaczogrodzie) Po drugie to nie sa samochody nowe, zawsze moze sie w nich coś zespuć, niechby nawet głupia opona strzeliła przy 150, czy zdajecie sobie czasem sprawe z konsekwencji Jak ktoś chce latać szybko i żyć krótko to niech ząłoży koła 19"
piszecie ze jezdzicie ponad 200 i jeszcze chcecie wiecej, tylko teraz pyt jak czesto latacie z taką prędkością i czy zdajecie sobei sprawe jak mocno żyłujecie wasze motorki kręcąc ich do takich obrotów? Diesel to nie wyscigówka i aby służył długo i dobrze to należy nim jeżdzić do 160max(tylko gdzie z takimi predkosciami, bo napewno nie po drogaw w Kaczogrodzie) Po drugie to nie sa samochody nowe, zawsze moze sie w nich coś zespuć, niechby nawet głupia opona strzeliła przy 150, czy zdajecie sobie czasem sprawe z konsekwencji Jak ktoś chce latać szybko i żyć krótko to niech ząłoży koła 19"
Zepsuc moze sie nawet w aucie ktore dopiero co wyjechalo z salonu i to sie nawet czesciej zdarza niz w solidnych i zadbanych starszych autach. A co do fel 19" to tez smieszne kolego bo jesli jestes takim milosnikiem nowych aut to chyba nie bardzo wiesz ze malo ktora nowka ma w standardzie max 16" a co dopiero 19" a jakos te nowe i ponad 200 km/h smigaja... ale co do 200km/h w 1 zetorze to nie bedzo wierze. U mnie 180 idzie ale to juz maxhekatek pisze:Witam
chyba troszke źle żeśmy sie zrozumieli, po pierwsze to nie jestem miłośnikiem nowych aut, po drugie nie napisałem zeby jeździć ponad 200 nowymi autami tylko w diesele wsadzić 19cali i nie wierze ze nie bujnie jej na takich obręczach ponad 200, wracająć do nowych aut które na 15' lataja ponad 200, to jest całkiem normalne. W nowych samochodach masz inne rozwiazania konstrukcyjne silnika, A co do tego ze sie czesciej psują to zgadzam sie z kolegą w 100procentach
Pozdrawiam
Pozdrawiam