Witam, wróciłem dzisiaj nad ranem ze Szczecina od znajomych, pojechałem na weekend z Koszalina. Po drodze tam i z powrotem autko ze 2 razy w każdą stronę nie reagowało na dodawanie gazu, zaczęło trochę szarpać/dławić się. Czy może to być wina tego, że wlałem dzień wcześniej trochę benzyny z kanistra bez spojrzenia najpierw, czy coś wcześniej w nim się znajdowało (czy przyczyną mógłby być ewentualny syf, który był w nim wcześniej?), bo skończyła mi się :lol: Czy może łapie jakieś lewe powietrze i czy byłoby to tak odczuwalne podczas jazdy? Jak wracałem to po wrzuceniu na luz i przegazowaniu go, wszystko wracało do normy. Dodam jeszcze, że raczej jestem pewien, że gdzieś łapie te "lewe" powietrze, bo na wolnych obrotach lubią one sobie pofalować. Z tym, że do tego się przyzwyczaiłem.
Pozdrawiam
[B3 1.6 PP] Dławi się/Nie reaguje na gaz
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
To nie było nieznane źródło, po prostu samochód mi stanął na drodze daleko od jakiegokolwiek CPN-u. No to załatwiłem transport i wziąłem kanister z domu, ale nie patrzałem, czy coś w nim było :oops: Pojechaliśmy na CPN i wlaliśmy 7 litrów i przelaliśmy to do baku później przez plastikową butelkę.
Tak to autko działa elegancko, nie ma się do czego przyczepić, oleju nie bierze ani grama, płynu chłodniczego też. Ewentualnie czasami mam odczucie, jakby od ~50 km/h na drugim biegu przy wciśniętym do końca pedale gazu, że jest taki "zryw" i autko szybciej zaczyna iść, może to coś ma związek z czymś. Ale to też mi nie przeszkadza, bo nie katuję autka
A ten spray co reaguje na powietrze, to co to jest? Może jakiś link? Jak to działa?
Tak to autko działa elegancko, nie ma się do czego przyczepić, oleju nie bierze ani grama, płynu chłodniczego też. Ewentualnie czasami mam odczucie, jakby od ~50 km/h na drugim biegu przy wciśniętym do końca pedale gazu, że jest taki "zryw" i autko szybciej zaczyna iść, może to coś ma związek z czymś. Ale to też mi nie przeszkadza, bo nie katuję autka
A ten spray co reaguje na powietrze, to co to jest? Może jakiś link? Jak to działa?