[b4 1.9tdi 1Z] dziwny dźwięk przy gaszeniu silnika
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9tdi 1Z] dziwny dźwięk przy gaszeniu silnika
witam.panowie wymieniłem ostatnio sprzęgło bo pare objawów wskazywało że jest na wykończeniu.po wymianie pozostał dziwny dźwięk podczas gaszenia silnika.gdy gasze silnik słychać na samym końcu dźwiek jakby chrupanie lub jak by ktos rozsypał śruty.gdy wyłanczam silnik na wciśnietym sprzegle nic takiego nie słychać.przed wymiana sprzęgła także był słyszalny ten dźwiek.sprzęgło wymieniłem oczywiście na nowe firmy sachs.czy ten dźwięk to normalny objaw??ja już nie mam pomysłów co to może być...
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
mechanik mi powiedział ze to najprawdopodobniej jest wina siłownika.trzeba go popuscic troche bo przez niego elementy sprzegła się stykaja cały czas i wydają takie dźwięki...co wy na to??jak sie reguluje ten siłownik??
[ Dodano: 2007-03-31, 18:04 ]
panowie wjechałem na kanał,pościągałem wszystkie osłony i nasłuchiwałem faktycznie gdy gasze silnik słychać metaliczny stukot ze sprzegła.po wciśnieciu sprzegła i zgaszeniu silnika nic takiego nie słychac.pogadałem z paroma osobami które maja wieksze pojęcie o mechanice niz ja i wszyscy stwierdzili że to łożysko sprzegła zabardzo przylega do tarczy sprzęgła przez co wydawany jest taki dźwiek.podobno ma być między tymi elementami luz a u mnie on jest za mały.jak zwiększyć tą odległość bo jak wiele osób twierdzi siłownik sprzęgła nie ma regulacji??czy aby napewno nie dało sie wyregulować tego siłownika??
[ Dodano: 2007-03-31, 18:04 ]
panowie wjechałem na kanał,pościągałem wszystkie osłony i nasłuchiwałem faktycznie gdy gasze silnik słychać metaliczny stukot ze sprzegła.po wciśnieciu sprzegła i zgaszeniu silnika nic takiego nie słychac.pogadałem z paroma osobami które maja wieksze pojęcie o mechanice niz ja i wszyscy stwierdzili że to łożysko sprzegła zabardzo przylega do tarczy sprzęgła przez co wydawany jest taki dźwiek.podobno ma być między tymi elementami luz a u mnie on jest za mały.jak zwiększyć tą odległość bo jak wiele osób twierdzi siłownik sprzęgła nie ma regulacji??czy aby napewno nie dało sie wyregulować tego siłownika??