Siemanko!
Mam taki problem może i tak musi być ale mi to nie pasuje jeżeli puszczam sprzęgło to tak zgrzyta coś w silniku nie wiem co to jest jeżeli nie jasno napisałem to mogę bardziej dokładnie i ten sam problem jest jak odpalam albo gaszę samochód :!:
Wie ktoś co to może być :?:
Z góry dzięki za odp Pozdrawiam Judy80d
[80 B3 1.9 1Y] Coś zgrzyta jak puszczam sprzegło??
Dokładnie takmar0z pisze:A jak gasisz auto z wciśniętym sprzęgłem to pewnie jest cisza, tak?
Czyli pojadę do mechanika?
Czy to może być spowodowane tym że sprzęgło przy zmianie biegów nie jest do końca dociskane? lub z biegu np 4 zredukować na 3?
Sorki że zrobiłem nowy temat ale nie mogłem tego znaleźć. Jeszce raz sory nastepnym razem przeszukam lepiej!
Ja też mam ten zgrzyt ale zbytnio się tym nie przejmuję. Jeżdżę już tak trzeci rok i nic się nie pogarsza (z tego co czytałem na forum, to nie tylko u nas jest ten objaw ). W moim przypadku to musi być coś w skrzyni, bo po zmianie kompletnego sprzęgła nie ucichło. Biegi wchodzą bez najmniejszego problemu, jedynie szarpie mi przy dodaniu/puszczeniu gazu, ale to już inna bajka.
Nie sądzę żeby to miało wpływ, ale niech się lepsi ode mnie wypowiedzą <ok>Czy to może być spowodowane tym że sprzęgło przy zmianie biegów nie jest do końca dociskane? lub z biegu np 4 zredukować na 3?