Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.0 + LPG ABT]Problem z lampką na podsufitce!!!

ODPOWIEDZ
cudzilo2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 2.0 + LPG ABT]Problem z lampką na podsufitce!!!

Post autor: cudzilo2 » 03 gru 2008, 16:58

Witam
Nie świeci mi główna lampka na podsufitce gdy otwieram drzwi. Z tego co zauważyłem są tam trzy pozycje. Gdy jest na środku nie świeci i tak ma chyba byc, zaś na dwóch innych świeci z tym że na stałe nie zależnie czy drzwi otwarte czy zamknięte. U kumpla widziałem że jak otwiera drzwi to mu się zaświeca i gdy zamyka to gaśnie od razu no a ja tak nie mam.
W czym tkwi problem???

Awatar użytkownika
Grzegorzbielsko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Grzegorzbielsko » 04 gru 2008, 19:05

Zacznij od sprawdzenia czy czasem nie masz ułamanego czujnika przy drzwiach (wystający plastikowy trzpień z gumowa osłonką) od przednich drzwi znajduje się na środkowym słupku od tylnich na nadkolu.

Awatar użytkownika
bob232
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bob232 » 04 gru 2008, 19:54

Witam, mialem podobną sytuację u mnie. wyciągnąlem ten przelącznik w drzwiach i okazalo sie ze jest brudny sie blokuje, więc go rozebralem w drobny mak i wyczyścilem i dziala. Spróbuj nacisnąc go (ten bolec w drzwiach) i jak lampa się zaświeci to jest on poprostu brudny

pgkedzior
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pgkedzior » 17 gru 2008, 09:55

Witam

Czy jezeli bylbby uwalony ten przelacznik to rowniez bzyczek od pozostawiania swiatel czy radia wlaczonego tez by nie dzwonil?:> Bo mam takie cos ze lampka nie swieci jak otwieram drzwi kierowcy (pasazera - swieci), ale jak zostawie radio wlaczone to bzyczek dziala. Co moze byc przyczyna oprocz przelacznika?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tauron
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tauron » 19 gru 2008, 12:17

Nie świeci mi główna lampka na podsufitce gdy otwieram drzwi.

Witam
Powiem Ci że miałem podobną sytuację , jednak nie czujnik w drzwiach stanowił problem, a sam włącznik. Gdy zdejmiesz go z podsufitki, to zobaczysz, że sa tam 3 pozycje, ta pośrodku jak mówiłes to brak oświetlenia.Mój problem polegał na 2 rzeczach, jedno to zaśniedziałe blaszki, które trzeba było przeczyścić, a 2 to sprężynka- rzecz prosta a jednak, spadła z plastikowego trzpienia, a raczej zsuneła się do połowy i nie dociskała blaszek ... sprawdź i to :)
Pozdro

ppawlo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ppawlo » 19 gru 2008, 18:31

Jak krańcówka drzwiowa będzie sprawna to pozostaje jeszcze sprawdzić zimne luty w elektronice centralnego zamka. Było wiele postów na ten temat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl