[B4 1,6E+LPG ADA] Cewka zapłonowa - jaka? gdzie kupić?
[B4 1,6E+LPG ADA] Cewka zapłonowa - jaka? gdzie kupić?
Witam,
Mam problem ze znalezieniem NOWEJ cewki zapłonowej do mojego auta - silnik nie jest popularny w 80-kach... Czy możecie podać nr katalogowy części, ewentualnie podać namiary na miejsce gdzie można kupić takową, najchętniej zamiennik po ludzkiej cenie.
dzięki
Mam problem ze znalezieniem NOWEJ cewki zapłonowej do mojego auta - silnik nie jest popularny w 80-kach... Czy możecie podać nr katalogowy części, ewentualnie podać namiary na miejsce gdzie można kupić takową, najchętniej zamiennik po ludzkiej cenie.
dzięki
eps to firma
wszystko mozesz sobie obcykac
http://sklep.intercars.com.pl/
20 min i znajdziesz wszystko
wiecej znajdziesz na google , wpisujesz czesci do audi online
i heja <mikolaj>
pozdrawiam
wszystko mozesz sobie obcykac
http://sklep.intercars.com.pl/
20 min i znajdziesz wszystko
wiecej znajdziesz na google , wpisujesz czesci do audi online
i heja <mikolaj>
pozdrawiam
ok, już się dowiedziałem co to "EPS", a cewkę znalazłem tu:
www.autkoplus.com za 106,70 z przesyłką. Przyjdzie - wymienię / zobaczę...
jeszcze raz - dzięki za pomoc!
www.autkoplus.com za 106,70 z przesyłką. Przyjdzie - wymienię / zobaczę...
jeszcze raz - dzięki za pomoc!
Oj - długo by opowiadać dlaczego. W skrócie - kolejna eliminacja przyczyn strzelania gazem (wybuchów) w obudowę filtra powietrza, nierównej pracy, itp. Strzelanie wyeliminowane i już widać "światełko w tunelu", ale cewka "dostała" w międzyczasie i jest najpewniej uszkodzona - objaw: "mulenie" przy większym obciążeniu (czasami). Mam nadzieję, że wymiana cewki zamknie definitywnie problem.
No wiedziałem, że jest lekko bez sensu odp. na ogólne pytanie "dlaczego?"...Nie kupuj cewki "na pałę". To bez sensu. Sprawdź czujniki na wale i wałku rozrządu.
Powyższe już dawno sprawdzone i ustawione!
Jest czy NIE jest? Bo jeśli jest - to chyba dobrze?Ten model cewki jest bardzo wytrzymały.
Powyższego to już w ogóle nie rozumiem :cry: Wyjaśnisz?Jeżeli już, to kup dobrą oryginalną sprawną używkę. Nie kupuj EPS. Ja kupuje towar tej firmy jak już nikt inny nie produkuje danego asortymentu.