[80 b3 1,8pm] wyciek oleju
- zawodnik88
- Forum Audi 80
[80 b3 1,8pm] wyciek oleju
mam taki problem z wyciekiem ze skrzyni biegów to znaczy z tego wałka co z niej wychodzi kapie olej ze skrzyni na katalizator chce sie dowiedziec jak mozna to uszczelnic i co trzeba wymontowac czy jest tam jaki zimer czy cos innego ?
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
nie jestem ekspertem w tym temacie, ale skoro olej kapie Wam na katalizator, to czy nie grozi to pożarem?
też mam podobny problem ale mi wycieka z simeringu półosi. w moim przypadku wystarczyłoby wysunąć półoś i wymienić simering ale jednak olej trzeba do tego spuszczać, co nakręca koszty więc nie wiem czy to będę robił. póki co dolewam co jakiś czas :roll:
też mam podobny problem ale mi wycieka z simeringu półosi. w moim przypadku wystarczyłoby wysunąć półoś i wymienić simering ale jednak olej trzeba do tego spuszczać, co nakręca koszty więc nie wiem czy to będę robił. póki co dolewam co jakiś czas :roll:
Zawodnik88 mam ten sam problem z tym że u mnie kapie tak samo jak u ciebie na katalizator i poprzez nadmuch czuć troche olej nie uśmiech mi ie zrzucac skrzynie bo w ciągu miesiąca było robione to 2 razy z powodu takiego że przy 1 wymiana sprzegłą i kilka dni po nagle zaczeła skrzynia padac tak wiec zakup drugiej niby szczelna była a teraz troszke kapie i denerwuje mnie smród rozgrzanego oleju w aucie tylko ja kstoje na światłach jak jade to nie